Νέα - Ειδήσεις


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑ ενέκρινε ομόφωνα σήμερα την άμεση πρόσληψη, με σύμβαση αορίστου χρόνου, των «εργολαβικών» εργαζομένων της επιχείρησης, προχωρώντας όπως τονίζει, στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος το οποίο κληρονόμησε από τον όμιλο ΔΕΠΑ, από την ίδρυσή της το 2017.

Συνεχίζουν και την Πέμπτη 23 Μάη, για τέταρτη μέρα, την απεργία τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΠΑ, διεκδικώντας απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου με τη ΔΕΠΑ, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας, αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας απέστειλε το σωματείο ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, όπου ζητά άμεσα συνάντηση παρουσία των διοικήσεων ΔΕΠΑ, ΔΕΔΑ, ΕΔΑ, ΕΠΑ για το ζήτημα των εργολαβικών εργαζομένων.

Δύο περίπου μήνες μετά την απεργία του Δεκεμβρίου 2018, όταν και άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβων (DIONIC ΑΒΕΕ, ONEX Α.Ε., MECCANICA GROUP Α.Ε., ΜΑΣΤΕΡ Α.Ε, ΓΕΝΚΑ Α.Ε. κ.α.), εργαζόμενοι οι οποίοι αποτελούν περίπου το 62% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού, βρέθηκαν ξανά μαζικά στο δρόμο, την Παρασκευή...

24ωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο, με αίτημα την άμεση ένταξη των εργαζομένων στη ΔΕΣΦΑ Α.Ε.