Νέα - Ειδήσεις


Την έγκρισή της έδωσε η ΡΑΕ με απόφασή της που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια σχετικά με το απαιτούμενο έσοδο των δραστηριοτήτων Μεταφοράς και ΥΦΑ για την Ρυθμιστική Περίοδο 2019-2022 και των τιμολογίων χρήσης που υπέβαλε ο ΔΕΣΦΑ.

To ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ καταγγέλλει τις πρακτικές εκφοβισμού απέναντι σε εργαζόμενους που ασκούν το δικαίωμά τους να λένε τη γνώμη τους για τα θέματα που τους αφορούν.

Στις 10 Ιούνη 1944 οι Ναζί εισέρχονται στο χωριό του Διστόμου και αρχίζουν να σκοτώνουν αδιακρίτως όσους έβρισκαν στο χωριό. Ήταν τόσο μεγάλη η μανία τους που δεν έκαναν εξαιρέσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους. Τις γυναίκες δε, τις βίαζαν πριν τις σκοτώσουν. Σταμάτησαν όταν νύχτωσε καίγοντας όλα τα σπίτια του χωριού. Οι νεκροί έφτασαν τους 228, ενώ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ζήτησε την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη, αποδίδοντάς του ευθύνες για τη δρομολόγηση νομικών κινήσεων (αγωγή εκ μέρους των εργολαβικών εταιρειών) εναντίον της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων της επιχείρησης.

Για αθέτηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης κάνουν λόγο η Ένωση Εργαζομένων στη ΔΕΠΑ (ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ) και η ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ σε χθεσινές τους ανακοινώσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑ ενέκρινε ομόφωνα σήμερα την άμεση πρόσληψη, με σύμβαση αορίστου χρόνου, των «εργολαβικών» εργαζομένων της επιχείρησης, προχωρώντας όπως τονίζει, στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος το οποίο κληρονόμησε από τον όμιλο ΔΕΠΑ, από την ίδρυσή της το 2017.

Συνεχίζουν και την Πέμπτη 23 Μάη, για τέταρτη μέρα, την απεργία τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΠΑ, διεκδικώντας απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου με τη ΔΕΠΑ, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας, αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας απέστειλε το σωματείο ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, όπου ζητά άμεσα συνάντηση παρουσία των διοικήσεων ΔΕΠΑ, ΔΕΔΑ, ΕΔΑ, ΕΠΑ για το ζήτημα των εργολαβικών εργαζομένων.