Τέλος ο Δημήτρης Τζώρτζης από τη ΔΕΠΑ – Ζητήθηκε η παραίτησή του μετά την αγωγή εναντίον της απεργίας των εργαζομένων

2019-05-30

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ζήτησε την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη, αποδίδοντάς του ευθύνες για τη δρομολόγηση νομικών κινήσεων (αγωγή εκ μέρους των εργολαβικών εταιρειών) εναντίον της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον κ. Τζώρτζη είχε ζητηθεί αρχικά να αποσύρει την αγωγή, κάτι το οποίο προφανώς δεν έκανε ή δεν μπορούσε να κάνει, καθώς αυτές που έχουν καταθέσει την αγωγή είναι οι εργολαβικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες θυροκολλήθηκε αγωγή κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΟΕ και κατά των δύο σωματείων μελών της (ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ) για την συμμετοχή τους στην 5ήμερη Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ . Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, "η αγωγή τυπικά μεν έγινε από τις 2 εργολαβικές εταιρείες αλλά επί της ουσίας δόθηκε η εντολή από τους Διοικούντες της ΔΕΠΑ".

Δεδομένου ότι η Ομοσπονδία απέδιδε με ανακοίνωσή της ευθύνες και στο ΥΠΕΝ, ο κ. Σταθάκης προχωρά στην "καρατόμηση" του κ. Τζώρτζη, φοβούμενος προφανώς την πολιτική επίπτωση που θα μπορούσε να έχει το θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ.