Ενημέρωση ΠΣΕΦΑ

2018-03-15

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του ΠΣΕΦΑ σας ενημερώνει για τον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει με φορείς, στελέχη πολιτικών κομμάτων, πρώην κυβερνητικά στελέχη, κλπ για την αναζήτηση λύσης που επιζητούμε σχετικά με την αναγνώριση και την ένταξή μας στο δυναμικό του ΔΕΣΦΑ επί ίσοις όροις με τους συναδέλφους Αορίστου Χρόνου. Καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση ενός κύκλου επαφών, θεωρούμε απαραίτητο να έχετε μια ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες στις οποίες έχουμε έως τώρα προβεί ως εκπρόσωποί των μελών του ΠΣΕΦΑ:

31/01/2018  Συνάντηση του Δ.Σ. ΠΣΕΦΑ με μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων εργαζομένων μέσω εργολάβων των Εταιριών ΔΕΠΑ - ΔΕΔΑ και ΕΛΠΕ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας παρουσία του προέδρου κ. Κοντουσιάδη

01/02/2018  Συνάντηση με συναδέλφους εργαζομένους των εγκαταστάσεων στη Ν. Ρεβυθούσα μετά από δική τους πρόταση.

06/02/2018  Επίδοση επιστολής προς τη Διοίκηση του ΔΕΣΦΑ σχετικά με τη μη ανανέωση της σύμβασης του συναδέλφου Γώγου Βασίλειου.

07/02/2018  Συνάντηση με την κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτή και Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά από πρόσκληση στη συνάντηση που είχε μαζί της ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων κ. Κ. Παπαντώνης μαζί με μέλη του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, λαμβάνοντας υπόψη τα κοινά προβλήματα των συμβασιούχων του ΔΕΣΦΑ και την κοινή δράση στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

15/02/2018  Συνάντηση με κ. Ν. Καραθανασόπουλο, βουλευτή Αχαΐας, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΚΚΕ και κ. Γρ. Λιονή μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ - https://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/deltio_typoy_apo_th_synanthsh_antiprosopeias_toy_kke_me_antiprosopeia_toy_ds_toy_panellhnioy_syndesmoy_ergazomenon_sto_fysiko_aerio?morf=0

15/02/2018  Συνάντηση με κ. Κ. Σκρέκα, βουλευτή Τρικάλων, Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας.

21/02/2018  Συνάντηση με κ. Γ. Αρβανιτίδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

22/02/2018  Συνάντηση με κ. Ι. Μανιάτη, βουλευτή Αργολίδος, Τομεάρχη Έρευνας, Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Πολιτικής (Τηλεπικοινωνίες), π. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

22/02/2018  Συνάντηση με κ. Π. Λαφαζάνη, πρόεδρο Λαϊκής Ενότητας, π. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δ. Στρατούλη, π. Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και Ι. Δούκα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ. - https://laiki-enotita.gr/2018/02/23/%cf%80%ce%b1%ce%bd-%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%ce%b4%cf%8e-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%8e/

01/03/2018  Συνάντηση με κ. Ν. Κιουτσούκη, Γενικό Γραμματέα ΓΣΕΕ, https://www.gsee.gr/?p=35458

05/03/2018  Συνάντηση με κ. Π. Ρήγα, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και κ. Ε. Καλαμαρά, υπεύθυνη του Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

12/03/2018  Συνάντηση με τον κ. Α. Ξενόφο, Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.

Οι προσπάθειες για γνωστοποίηση των αιτημάτων του ΠΣΕΦΑ θα συνεχιστεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, διότι αυτά δεν περιορίζονται στο στενό εργασιακό μας χώρο ,αλλά επεκτείνονται στις οικογένειες και στο ευρύ κοινωνικό σύνολο με ποικίλους τρόπους.

Στο πλαίσιο αυτής της γνωστοποίησης, αλλά κυρίως της αμφίδρομης επικοινωνίας που επιθυμούμε με τα μέλη, υπάρχει σελίδα του σωματείου στο facebook με το όνομα «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο » και από την Τετάρτη 14/03/2018 θα λειτουργήσει ηλεκτρονική σελίδα www.psefa.gr, η οποία ελπίζουμε να γίνει σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων. Ζητάμε από εσάς να μη μείνετε απλά αναγνώστες. Θα θέλαμε να συμμετέχετε ενεργά στη λειτουργία της σελίδας, αφού πιστεύουμε ότι η τροφοδότησή της, δηλαδή η ουσιαστική διαχείριση, για ευνόητους λόγους, πρέπει να γίνεται από τα ίδια τα μέλη και όχι από το ΔΣ ΠΣΕΦΑ. Αναμένουμε τις προτάσεις σας, αλλά και την εθελοντική ενασχόληση κάποιων μελών για τη μετέπειτα λειτουργία της.

Η επαφή με τα μέλη, όμως δεν μπορεί να γίνεται μόνο από ηλεκτρονικά μέσα. Για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία ενός σωματείου με τόσα μέλη και σε τόσες περιοχές, θεωρούμε απαραίτητη και τη δική σας συμμετοχή με τη δημιουργία, κατά τόπους, ομάδων που θα συλλέγουν θέματα προς συζήτηση, προβληματισμούς, προτάσεις ακόμη και λοιπές δράσεις των μελών του ΠΣΕΦΑ.

Σε αναμονή της ανταπόκρισής σας ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους.