Συνεχίζουν για τέταρτη μέρα την απεργία τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΠΑ

2019-05-23

Συνεχίζουν και την Πέμπτη 23 Μάη, για τέταρτη μέρα, την απεργία τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΠΑ, διεκδικώντας απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου με τη ΔΕΠΑ, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας, αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Σε αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί στη ΔΕΠΑ, οδός Μαρίνου Αντύπα 92 και μετάβαση στις άλλες εγκαταστάσεις.

Την απόφαση για απεργία έχει πάρει το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ, ενώ τον αγώνα τους στηρίζει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής - Εύβοιας - Βοιωτίας - Κορινθίας.

Και την Τετάρτη η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Συγκεντρώσεις έγιναν ξανά στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού Λεωφορείων και Απορριμματοφόρων με Φυσικό Αέριο (ΣΑΛΦΑ) στα Άνω Λιόσια και στην Ανθούσα, οι οποίοι έμειναν κλειστοί.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζεται για τρίτη μέρα με μεγάλη επιτυχία η απεργία στον Όμιλο ΔΕΠΑ.

Μετά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας τίποτα καινούργιο δεν προέκυψε σχετικά με το δίκαιο αίτημα του Σωματείου για μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων. Δεν υπήρξε καμιά γραπτή δέσμευση για λήψη απόφασης στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Θέλουν με τον εμπαιγμό τους (διατυπώνοντας προφάσεις για νομικά κωλύματα που πρέπει να προσπεραστούν και προτάσεις που έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν), να σταματήσουμε το δίκαιο αγώνα μας και ταυτόχρονα τρομοκρατούν για τη νομιμότητα της απεργίας.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και η περιφρούρηση της απεργίας στα ΣΑΛΦΑ ήταν πετυχημένη. Μέχρι τις 5 το πρωί έβαζαν λυτούς και δεμένους για να σπάσουν την απεργία.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που παρά τη θέληση των διοικήσεων ΔΕΠΑ και ΕΘΕΛ έδειξαν ότι είναι στο πλάι μας. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, όχι μόνο δεν δημιούργησαν εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας, αλλά εξέδωσαν και ανακοίνωση αλληλεγγύης. Επίσης χαιρετίζουμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που μας στηρίζουν έμπρακτα με την παρουσία τους.

Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά απεργώντας και την Πέμπτη 23.05.2019, υλοποιώντας το σχεδιασμό που έχει το σωματείο μέχρι την Παρασκευή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και περιφρουρούμε σε 24ωρη βάση την απεργία μας!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο (σ.σ.σήμερα) στη ΔΕΠΑ, οδός Μαρίνου Αντύπα 92, στις 9 π.μ. και μετάβαση στις άλλες εγκαταστάσεις».


https://energypress.gr/news/synehizoyn-gia-tetarti-mera-tin-apergia-toys-oi-ergolavikoi-ergazomenoi-ston-omilo-depa