Συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους ζητά το ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ

2019-05-16

Επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας απέστειλε το σωματείο ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, όπου ζητά άμεσα συνάντηση παρουσία των διοικήσεων ΔΕΠΑ, ΔΕΔΑ, ΕΔΑ, ΕΠΑ για το ζήτημα των εργολαβικών εργαζομένων.

Αναλυτικότερα, παρατηρεί τα εξής σε σχετική ανακοίνωση:

Σε ότι αφορά στην ένταξη των «εργολαβικών» εργαζομένων στον Όμιλο της ΔΕΠΑ, σημειώνουμε ότι ο Υπουργός ΠΕΝ δεσμεύτηκε δημόσια στις 05.03.2019 και στις 07.03.2019, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου: «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ιδιοκτησιακός διαχωρισμός δικτύων διανομής φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις», για ένταξη τους με απευθείας εργασιακή σχέση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πολιτική εντολή έχει δοθεί και είναι οι δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού.

Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα για τους «εργολαβικούς» εργαζόμενους, κάποιοι από τους οποίους εργάζονται στη ΔΕΠΑ περισσότερα από 20 έτη - εξακολουθούν να μην έχουν σύμβαση με τον πραγματικό εργοδότη.

Ενόψει της σύστασης των ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών, ζητάμε άμεσα συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και τις διοικήσεις των εταιρειών (ΔΕΠΑ, ΔΕΔΑ, ΕΔΑ, ΕΠΑ) για την επίλυση του ζητήματος. Εάν οι διοικήσεις των εταιρειών καθυστερήσουν, ζητάμε άμεσα συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας.