ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2021-02-09

Ο σύλλογος εργαζόμενων στο ΑΟΝΑ Άγιος Σάββας, πραγματοποίησε μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου με την στήριξη και συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην δίωξη - απόλυση του προέδρου του συλλόγου Κώστα Καταρχιά. Η κινητοποίηση ήταν απόλυτα πετυχημένη. Ολόκληρα τμήματα έκλεισαν και συμμετείχαν στην κινητοποίηση, το Παθολογονατομικό που κινδυνεύει με κλείσιμο, το ακτινολογικό, χειρουργεία έκλεισαν και δεκάδες συνάδελφοι από τα κεντρικά κτίρια αλλά και από το ΚΗΝ, κατέκλυσαν το προαύλιο και μαζί με τους δεκάδες συμπαραστάτες και μετά την συγκέντρωση στο προαύλιο διαδήλωσαν μέχρι την Α ΥΠΕ!

Στη συνάντηση των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ) με τον κ. Στάθη, διοικητή της Α ΥΠΕ, υπήρξε η δέσμευση ότι το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου η διοίκηση της Α ΥΠΕ θα έδινε στις συνδικαλιστικές ενώσεις την απάντηση της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρούσε στην παράταση της σύμβασης του Κ. Καταραχιά, όπως έχει γίνει με το σύνολο των περίπου 2000 επικουρικών γιατρών.

Αντί γι' αυτό μέχρι σήμερα το πρωί, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου η διοίκηση της Α ΥΠΕ είναι «άφαντη» και δεν έχει δώσει καμία απάντηση παρ' όλες τις οχλήσεις από τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις και τους εκπροσώπους μας.

Γι' αυτό επειδή οι εργαζόμενοι και τα σωματεία «δεν παίζουν παιχνίδια», ούτε κρυβόμαστε και η δουλειά τους είναι η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και πάνω απ' όλα του δικαιώματος στη δουλειά, προχωράμε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 1μμ σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Α ΥΠΕ, και ζητάμε από ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ, να βρεθούν για ακόμη μια φορά στο πλευρό μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του συνδικαλισμού στο χώρο μας και ας το καταλάβουν καλά «οι διευθύνοντες».