ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2021-02-09

Μεγαλειώδης ήταν η σημερινή κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείο στα πλαίσια της στάσης εργασίας και της συγκέντρωσης ενάντια στην απόλυση το προέδρου του σωματείου μας Κ.Καταραχιά!

Από τις προηγούμενες ημέρες διαφαινόταν το κλίμα! Εκατοντάδες υπογραφές από τους συναδέλφους, ψηφίσματα και δηλώσεις συμπαράστασης από την ΑΔΕΔΥ, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ, την ΠΟΕΔΗΝ, πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και συλλογικότητες κατέφταναν καθημερινά. Αλλά και μηνύματα συμπαράστασης από συναδέλφους πανελλαδικά αλλά και από τους απλούς ασθενείς του νοσοκομείου μας που νιώθουν τους εργαζόμενούς του συνοδοιπόρους στην μάχη που δίνουν με τον καρκίνο. Αλλά και οι ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25 στην Βουλή και τα δεκάδες δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο έδωσαν στην σημερινή μέρα την διάσταση του αγώνα και της αλληλεγγύης που έπρεπε!

Όλα αυτά εκφράστηκαν σήμερα και στο προαύλιο το Αγίου Σάββα. Ολόκληρα τμήματα έκλεισαν και συμμετείχαν στην κινητοποίηση, το Παθολογονατομικό που κινδυνεύει με κλείσιμο συμπαραστάθηκε σύσσωμο, το ακτινολογικό, χειρουργεία έκλεισαν και δεκάδες συνάδελφοι από τα κεντρικά κτίρια αλλά και από το ΚΗΝ, κατέκλυσαν το προαύλιο μαζί με τους συμπαραστάτες!

Η Διοικήτρια του νοσοκομείου κα. Μπαλαούρα επέλεξε σήμερα να μην έρθει στο νοσοκομείο! Είναι πλέον σίγουρο ότι οι επιλογές της να εμμένει στην απόλυση του Κ. Καταραχιά την θέτουν απέναντι στην πλειοψηφία των εργαζομένων του νοσοκομείου. Είναι σαφές ότι δεν τολμάει να μας δει ούτε και να μας κοιτάξει στα μάτια.

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου και η στιγμή που νοιώσαμε δικαιωμένοι για τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά, ήταν όταν ασθενής χειρουργημένη στο νοσοκομείο μας, πήρε τον λόγο για να δηλώσει την αλληλεγγύη την δική της αλλά και πολλών ακόμη καρκινοπαθών που εκπροσωπούσε, τόσο στον πρόεδρο του σωματείου, όσο και στον αγώνα που δίνουμε οι εργαζόμενοι και το σωματείο για την προάσπιση της Υγείας των καρκινοπαθών ασθενών μας.

Δεκάδες και οι συνδικαλιστές από χώρους και σωματεία που εξέφρασαν με την παρουσία τους και τις ομιλίες τους την αλληλεγγύη τους και την συμπαράσταση, ανάμεσα τους η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Μ. Παγώνη, της ΟΕΝΓΕ Α. Ρέντζιου, της ΠΕΟΔΗΝ Μ. Γιαννάκος, ο Ν. Φωτόπουλος μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Τ. Πατέλης μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, Ο Μ. Κρητικός από το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, η Ε. Γαννιάρη από την Β ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Κ. Τολγαρίδης Περιφερειακός σ΄μβολος από τον Π.Ε. Κ. Σωτηρίου, ο Β. Κουκαλάνι από το σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Τ. Αναστασιάδη από τον Σντονισμό Εργατικής Αντίστασης, ο Ι. Καλιαμπάκος από το ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Αθήνας, ο Δ. Περίχαρος πρόεδρος εργαζόμενων στο νοσοκ. Αμαλία Φλέμινγκ, ο Γ. Κούτουλας μέλος του ΔΣ του Θριάσιου Νοσοκομείου, η Α. Ερωτοκρίτου μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Γεννηματάς, ο Μ. Βερβέρης απ' το νοσοκ. Αγία Όλγα. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες από το Δρομοκαϊτειο νοσοκομείο και το Αττικό

Με πανό, ψηφίσματα και χαιρετισμούς, έδωσαν το παρόν πολλά σωματεία και συλλογικότητες που δεν ανήκουν στην Υγεία. Οι εργολαβικοί στο Φυσικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ), η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο σύλλογος Δασκάλων Κ. Σωτηρίου, από το σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το σωματείο Συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, από το ΔΣ της ΟΣΥΟ, τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης, το αντικαπιταλιστικό δίκτυο στον επισιτισμό «η καμαριέρα», από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, την ταξική Πορεία.

Μετά το τέλος των δεκάδων χαιρετισμών και παρεμβάσεων ακολούθησε πορεία στην 1η ΥΠΕ και συνάντηση αντιπροσωπείας με τον κο Στάθη. Στην σύντομη συνάντηση που έγινε, στην οποία παρευρέθηκε και ο Διοικητής του ΣΩΤΗΡΙΑ στο οποίο είναι αποσπασμένος ο ιατρός ακτινολόγος Κ. Καταραχιάς, ο Διοικητής της ΥΠΕ υποσχέθηκε ότι μέχρι το τρέχον Σάββατο θα εξετάσει το θέμα της παράτασης του μέχρι της 31/10 όπως ισχύει για όλους τους επικουρικούς γιατρούς της χώρας.

Γνωρίζουμε καλά πως οι υποσχέσεις είναι ανέξοδες και το έχουμε ξαναζήσει προ μηνός σχεδόν όταν υπόσχονταν την άρση της μετακίνησης πράγμα που δεν έγινε ποτέ! Για τον λόγο αυτό δεν εφησυχάζουμε. Με δύναμη από την σημερινή κινητοποίηση και την αλληλεγγύη είμαστε επί ποδός για νέες κινητοποιήσεις και κλιμάκωση αν δεν ικανοποιηθούν τα αρχικά μας αιτήματα: Να επιστρέψει ο Κ. Καταραχιάς στο πόστο του στο Ακτινολογικό του Αγίου Σάββα και να επεκταθεί η σύμβασή του μέχρι 31/10 όπως όλων.

Ταυτόχρονα όμως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα τα δίκαια αιτήματά μας για:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις με επείγουσα ανάγκη την ενίσχυση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου που καταρρέει λόγω αποχώρησης 4 επικουρικών Ιατρών.
  • Να σταματήσει το νοσοκομείο να είναι εμβολιαστικό κέντρο. Κανένα εντέλλεσθε σε γιατρό για τους εμβολιασμούς που είναι κατεξοχήν θέμα οργάνωσης και ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Αναστολή όλων των μετακινήσεων. Σήμερα μόνο ενημερώθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες της ΜΕΘ ότι μετακινούνται άμεσα στη νέα ΜΕΘ του ΚΑΤ που εγκαινίαζε σήμερα ο Πρωθυπουργός με δωρεά το Ιδρύματος Νιάρχος.
  • ΒΑΕ επαναφορά 13ου 14ου μισθού

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε

Καλούμε και στην Πανυγειονομική απεργία στις 16 Φλεβάρη στις 10πμ στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου) και πορεία στο Υπουργείο Υγείας