Συλλαλητήρια εν μέσω κορονοϊού

2020-04-24

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συλλαλητήρια ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κι ενώ σε ισχύ είναι τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού.

Στην Αθήνα, σύλλογοι εκπαιδευτικών και η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας είχαν απευθύνει κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τη Βουλή, στις 12:00 το μεσημέρι.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την προγραμματισμένη ώρα στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή, κρατώντας πανό για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία και για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Λόγω της συγκέντρωσης, έκλεισαν από τις 11:00 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές της Αθήνας ζητούν από την κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ».

Συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Στη Θεσσαλονίκη, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, δάσκαλοι, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φοιτητές, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και ζητώντας την απόσυρσή του.

Εξέφρασαν ακόμη την αντίθεσή τους για τη συγκυρία της κατάθεσης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και την εναντίωσή τους στη θέσπιση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στις ανώτατες σχολές και της επαναφοράς της «τράπεζας θεμάτων» στις εξετάσεις.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από το ΥΜΑΘ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Οι διαδηλωτές είχαν μέσα ατομικής προστασίας και τα απαραίτητα έγγραφα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

ΠΗΓΗ: sputniknews