ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

2020-11-25

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με ώθηση από τις συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την υγεία, για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και με δύναμη από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις με τις οποίες τιμήσαμε οι εργαζόμενοι την επέτειο του Πολυτεχνείου, κόντρα στην καταστολή και τον αυταρχισμό που επιστράτευσε η κυβέρνηση, συνεχίζουμε.

Με την απεργία διεκδικούμε προστασία της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, να μην βρεθεί κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα.

Εξειδικεύουμε στον χώρο μας με την ανυποχώρητη πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, αλλά και με τα αιτήματα για τα άμεσα ζητήματα που έχουμε αναδείξει (υποστελέχωση, ελαστικές μορφές και εργολαβοποιήση, υπερωρίες και 12ώρα, αμοιβές, επιδόματα). Φτηνή ενέργεια για το λαό και δουλειά με δικαιώματα. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο κερδοσκοπίας, διεκδίκηση εφικτό να υλοποιηθεί με ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας που με συντονισμένες διαδικασίες θα διασφαλίζει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού μας αξιοποιώντας προς όφελος του, με οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος, τις διάφορες ενεργειακές πηγές και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής.

Με την απεργία απαντάμε στο νομοσχέδιο κόλαφο για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που κυβέρνηση και εργοδότες έχουν έτοιμο στο συρτάρι ώστε παντού οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν περαιτέρω στις συνθήκες ζούγκλας. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 10ώρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, θέτουν εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων, περιορίζουν περαιτέρω τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σταθερά, γερά και δυνατά, συνεχίζουμε για τη ζωή, την υγεία, τα δικαιώματά μας. Μετέχουμε αποφασιστικά και μαζικά! Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας!