ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ

Οι "εργολαβικοί" εργαζόμενοι της ΔΕΔΑ και ΔΕΠΑ, μέλη του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων μέσω εργολάβων στη ΔΕΣΦΑ Α.Ε., μια εταιρία που πουλήθηκε για 535 εκ., αλλά η νέα Διοίκησή της αγνοεί, μη ανταποκρινόμενη στις επανειλημμένες προσπάθειες του Σωματείου ΠΣΕΦΑ να έρθει σε επικοινωνία μαζί της.

Παρά την υπόσχεση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την 21 Νοεμβρίου 2018, υπό την πίεση της επικείμενης τότε αναγγελθείσας στάσης εργασίας, ότι θα προτείνει στους νέους επενδυτές την άμεση απορρόφηση μεγάλου αριθμού εργολαβικών και τη σταδιακή απορρόφηση των υπολοίπων έως το 2020, παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου την επομένη, 22 Νοεμβρίου 2018, στα εγκαίνια της 3ης Δεξαμενής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Νήσο Ρεβυθούσα, για αποκατάσταση του εργολαβικού προσωπικού, οι εργαζόμενοι εισπράττουν, 2 μόλις μήνες μετά, την αδιαφορία, την παραίτηση από οποιαδήποτε προσπάθεια και την εγκατάλειψη από πλευράς Υπουργείου, το οποίο φαίνεται ότι είχε εξ αρχής σηκώσει τα χέρια ψηλά σε ό,τι αφορούσε την αποκατάσταση των εργολαβικών του ΔΕΣΦΑ, ενώ τώρα επιδίδεται σε υποσχέσεις και σε πλάνα απορρόφησης των εργολαβικών της επόμενης προς κατακερματισμό εταιρίας Φυσικού Αερίου, της ΔΕΠΑ Α.Ε.

Όσον αφορά στη νέα διοίκηση του ΔΕΣΦΑ, αυτή δεν καταδέχτηκε ούτε καν γραπτώς να απαντήσει στις προτάσεις του Σωματείου για συνάντηση.

Οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβων στη ΔΕΣΦΑ Α.Ε. συνέβαλαν για χρόνια στην ανάπτυξη της εταιρίας, δουλεύοντας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με εταιρίες - εργολάβους άσχετες με το αντικείμενο του πραγματικού τους εργοδότη.

Απαιτούν να αναγνωριστούν ως εργαζόμενοι της εταιρίας στην οποία εργάζονται για 25 χρόνια.

Απαιτούν την πραγματοποίηση των υποσχέσεων του Υπουργού.

Απεργούν την 1η Μαρτίου 2019 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρίας Μεσογείων 357-359 στο Χαλάνδρι και ώρα 08:00 πμ, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώρα 12:00 και μας καλούν να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ