ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΛΩΝ ΠΣΕΦΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΠΑ

2019-11-27

Τα μέλη του ΠΣΕΦΑ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 26.11.2019 και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που συνεχίζεται με το νομοσχέδιο «Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας, Εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ» που κατατέθηκε στη Βουλή από την Κυβέρνηση, ψήφισαν ομόφωνα

  • τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της ΔΕΠΑ και της ΔΕΗ,
  • καμία απόλυση προσωπικού,
  • άμεση απορρόφηση των εργαζομένων μέσω εργολάβων,
  • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,
  • συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών,
  • να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και των δικτύων Φυσικού Αερίου,
  • ρεύμα και φυσικό αέριο για όλους - η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό

Το «πετυχημένο» μοντέλο ΔΕΣΦΑ προωθείται ως παράδειγμα προς μίμηση, ξεκινώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και φτάνοντας μέχρι και σε μερίδα εργαζομένων που αρέσκονται να πιστεύουν ότι ζουν το όνειρο ... μιας «μοντέρνας» συλλογικής σύμβασης εργασίας καταδικάζοντας τους νέους εργαζόμενους σε "μνημόνιο" ατομικών συμβάσεων.

Το μοντέλο που περιλαμβάνει τον κατακερματισμό υγειών και κερδοφόρων επιχειρήσεων ενέργειας και τη διάθεσή τους, είτε σε εγχώριους είτε σε ξένους ομίλους, χωρίς καμία εγγύηση για τους εργαζομένους τους.

Το μοντέλο και το πρόβλημα που το πολιτικό σύστημα δημιούργησε, μεγάλωσε και φυσικά δεν έλυσε, το μετέφερε χωρίς καμία πρόβλεψη στην κρίση του νέου ιδιοκτήτη για λύση και την απόφαση τού αν θα αξιολογήσει τους εργαζομένους που βρήκε μέσα στην Εταιρία ως κατάλληλους ή όχι.

Ο ΠΣΕΦΑ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας με στάση εργασίας από τις 14:00 και μέχρι τη λήξη ωραρίου και καλούμε τα μέλη μας στη συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 27.11.2019 στις 15.00 στην οδό Χαλκοκονδύλη 30 και στις 17.00 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Φ.Α.

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Φ.Α.