ΠΣΕΦΑ: Άμεση απορρόφηση του συνόλου των εργαζομένων μέσω εργολάβου

2021-08-31

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) στη Λεωφόρο Μεσογείων, συμμετείχαν χθες (30/8/21) οι εργαζόμενοι μέσω «εργολάβου»

Όμηροι ενός ιδιότυπου καθεστώτος που τους έχει να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται συνεχώς ακόμα και για 24 χρόνια, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε θέσεις της διοίκησης αλλά και σε τεχνικές ειδικότητες (εγκαταστάσεις Ρεβυθούσας κλπ). Αύριο Τρίτη 31/8/2021 λήγουν και πάλι οι ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου χωρίς να έχουν ενημέρωση τι θα ισχύει από 1η Σεπτέμβρη.

Ζητούν να δοθεί ένα τέλος στην κατάσταση ομηρίας και διπλής εκμετάλλευσης, από τον «εργολάβο» και την ΔΕΣΦΑ.

Ζητούν να γίνει πράξη το αυτονόητο: να προσληφθούν ως υπάλληλοι στην εταιρεία για την οποία εργάζονται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου (ΠΣΕΦΑ):

Με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων 90 εργαζόμενων μέσω εργολάβου στον ΔΕΣΦΑ, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας χθες στις 30/8/2021.

Η εταιρεία έχοντας αποκομίσει σημαντικά κέρδη το προηγούμενο διάστημα, επιλέγει να δαπανά χρήματα για νέο λογότυπο και να προσλαμβάνει αθρόα νέο προσωπικό, αγνοώντας επιδεικτικά έμπειρο και εκπαιδευμένο τεχνικό και διοικητικό προσωπικό (οι περισσότεροι έχουμε 10 έως 22 χρόνια εργασίας στον ΔΕΣΦΑ).

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ