Π.Σ.Ε.Φ.Α.: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

2020-04-06

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία δίνουν μια μεγάλη μάχη για όλη την κοινωνία. Μέχρι τώρα έχουν ήδη ένα νεκρό υγειονομικό, πολλοί εργαζόμενοι της Υγείας ήδη νοσούν από τον ιό, αρκετοί είναι επίσημα σε καραντίνα και εκατοντάδες υγειονομικοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και παρόλα αυτά συνεχίζουν να δουλεύουν.

Η κυβέρνηση, αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, δίνει τεράστια ποσά στους κλινικάρχες και τους βαρόνους των ΜΜΕ και συνεχίζει να κοροϊδεύει για τις «χιλιάδες προσλήψεις», που όχι μόνο δεν αρκούν για να ενισχύσουν την δημόσια Υγεία, αλλά στην πραγματικότητα μέχρι τώρα ελάχιστοι έχουν προσληφθεί. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί να στηριχθούν έμπρακτα εδώ και τώρα οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και οι κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουν, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες πρόληψης και καταπολέμησης της πανδημίας,

Απαιτούμε:

  • Κυβερνητική Ευθύνη απέναντι στον πολίτη
  • Δημόσιο Σύστημα Υγείας, παρακαταθήκη για το μέλλον
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, ιδιωτικών κλινικών και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Βαρέα & Ανθυγιεινά σε παρασκευαστές, νοσηλευτικό προσωπικό, ΕΚΑΒ, τεχνικό προσωπικό
  • ΜΑΠ - Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

Για να μην φτάσουμε στο σημείο, τα νοσοκομεία αντί να δίνουν βοήθεια στους ασθενείς από τον κοροναϊό να μετατρέπονται τα ίδια σε Υγειονομικές Βόμβες, ενώνουμε την φωνή μας μαζί με τις φωνές των χιλιάδων υγειονομικών την Τρίτη 7 Απρίλη, στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν.


Σημεία συγκέντρωσης: