Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ για πρόσληψη των «εργολαβικών» εργαζομένων

2019-05-23

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑ ενέκρινε ομόφωνα σήμερα την άμεση πρόσληψη, με σύμβαση αορίστου χρόνου, των «εργολαβικών» εργαζομένων της επιχείρησης, προχωρώντας όπως τονίζει, στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος το οποίο κληρονόμησε από τον όμιλο ΔΕΠΑ, από την ίδρυσή της το 2017.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ, ως γνωστόν, βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και αναμένεται η αντίδρασή τους μετά τη θετική απόφαση της ΔΕΔΑ, ενώ βεβαίως αναμένονται οι αποφάσεις και από τις δύο άλλες θυγατρικές της ΔΕΠΑ, δηλαδή την "Φυσικό Αέριο" και την ΕΔΑ Αττικής.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΔΑ αναφέρει ότι το καθεστώς των «εργολαβικών» εργαζομένων αποτελεί στρέβλωση και παθογένεια επί σχεδόν δύο δεκαετίες και προσθέτει:

"Σημειώνεται ότι οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της ΔΕΔΑ και του ομίλου της ΔΕΠΑ. Από σήμερα, στη ΔΕΔΑ αυτό το καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» λαμβάνει τέλος και αποκαθίσταται η εργασιακή κανονικότητα.

Η απόφαση για άμεση πρόσληψη των «εργολαβικών» εργαζομένων, ελήφθη κατόπιν εισήγησης της Διευθύνουσας Συμβούλου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Στεφανίας Μωσσέ και μετά από εργώδεις προσπάθειες, όλο το προηγούμενο διάστημα, της σημερινής διοίκησης για τη διευθέτηση του ζητήματος. Αποτελεί δε, συνέχεια και υλοποίηση της δημόσια εκφρασμένης πολιτικής βούλησης του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για μονιμοποίηση των «εργολαβικών» εργαζομένων από όλες τις θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΠΑ.

«Ο μετασχηματισμός του ομίλου ΔΕΠΑ αποτελεί ευκαιρία για τη διόρθωση παρελθουσών αστοχιών στις εργασιακές σχέσεις. Η ορθή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας με τη δημιουργία ενός ενιαίου, ισότιμου εργασιακού πλαισίου είναι σημαντική για τη δημιουργία του αισθήματος της κοινότητας μέσα στην εταιρεία και, ταυτόχρονα, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης», υπογράμμισε η κα Μωσσέ στην εισήγησή της προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ.

«Από αύριο, η ΔΕΔΑ είναι μια νέα εταιρεία» επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Σταύρος Ραπτόπουλοςκαι πρόσθεσε: «Η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση, ηθική και λειτουργική, του ανθρώπινου κεφαλαίου της εταιρείας. Πλέον, δεν υπάρχουν «πρίγκηπες» και «πληβείοι», αλλά ισότιμοι εργαζόμενοι, που μαζί με τη διοίκηση συνεχίζουν και εντείνουν συντονισμένα τις προσπάθειές τους για την υλοποίηση του σημαντικού έργου το οποίο έχει να επιτελέσει η εταιρεία για δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 35 πόλεις σε 7 περιφέρειες της χώρας»".