ΜΕΤΑ Αλίμου: Να ανακληθούν οι απολύσεις. Να αντικατασταθεί η γραμματέας του Σωματείου που συμφώνησε

2020-09-04

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, εν μέσω διακοπής εργασιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου διά περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με πρόσχημα τον COVID-19. Το πρώτο θέμα αφορούσε την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων που εργάζονται στο ΝΠΔΔ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και το τρίτο αφορούσε τροποποίηση προηγούμενης απόφασης (Δ.Σ. 33/2020) με θέμα τον προγραμματισμό προσωπικού για το σχολικό έτος 2020-2021.

Η εισήγηση για το πρώτο θέμα ήταν η απόλυση 16 συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ που προσφέρουν την υπηρεσία τους στο ΝΠΔΔ, περίπου 11 χρόνια, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους γονείς, τους δημότες και τους συναδέλφους. Για το τρίτο θέμα ήταν η αντικατάσταση τους (!!!) και η πρόσληψη 5 επιπλέον συναδέλφων με διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ. Πάρθηκε δηλαδή απόφαση, στις 7 Αυγούστου (!!!), να ξεκινήσουν διαδικασίες προκήρυξης θέσεων και πρόσληψης για τη νέα σχολική χρονιά (1η Σεπτεμβρίου 2020-Αύγουστος 2021) οι οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι θα διαρκέσουν στην καλύτερη περίπτωση τουλάχιστον 3 με 4 μήνες!!!!

Ο προγραμματισμός των προσλήψεων γίνεται από τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, όπως και είχε γίνει, υπήρχε απόφαση για πρόσληψη 5 επιπλέον εργαζόμενων. Επομένως τέτοιου είδους «τροποποιήσεις» απολύσεων τέτοια εποχή και μετά από πολυετείς ανανεώσεις των συμβάσεων των συναδέλφων είναι παρεξηγήσιμες και οι ισχυρισμοί του Δημάρχου κου Κονδύλη Ανδρέα για δήθεν «αξιολόγηση» του προσωπικού που είχε δεχθεί προφορικές συστάσεις οι οποίες αποτελούν τον σπουδαίο λόγο για τη μη ανανέωση των συμβάσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία... φαίνονται τουλάχιστον αστείες.

Τι είναι αυτό λοιπόν που προέκυψε κι έκανε τον Δήμαρχο Αλίμου κο Κονδύλη Ανδρέα και τον Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ και κο Μαριόλη Ιωάννη (που είναι και συνδικαλιστής) και τη Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου Χατζηδάκη Άννα να ψηφίσουν απολύσεις των συναδέλφων απροειδοποίητα εν μέσω Αυγούστου που η υπηρεσία είναι κλειστή;

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε τις δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής που σπιλώνουν το έργο των συναδέλφων μας δήθεν για «μη προσήκουσα παροχή υπηρεσιών καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης» εκ μέρους των συναδέλφων, οι οποίες δεν επιβεβαιώνοται αφού ουδέποτε κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους που να επιβάλει την αρμόζουσα ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Έπειτα από 11 χρόνια ανανεώσεων η «αξιολόγηση» ολοκληρώθηκε εν μέσω του θέρους! Και τα αποτελέσματα αυτής οδήγησαν στο να αφήσουν ουσιαστικά «στον αέρα» το ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου που ήδη υποφέρει από έλλειψη προσωπικού με 16 (και στη συνέχεια 12) λιγότερους συναδέλφους, από όλες τις ειδικότητες!

Οι συνάδελφοι μας απολύθηκαν εν μέσω θέρους και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. γιατί η Δημοτική Αρχή Αλίμου είχε την ελπίδα να μας πιάσει στον ύπνο. Την ίδια ελπίδα είχε και η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων και εκπρόσωπος εργαζομένων (μόνο κατά τίτλο). Θα θέλαμε όμως να μας απαντήσουν πως σχεδιάζουν να καλύψουν τα κενά την 1η Σεπτεμβρίου 2020 που οι Παιδικοί σταθμοί Αλίμου θα ανοίξουν τις πόρτες τους στα παιδιά και θα υποδεχτούν και νέα που θα χρειαστούν μια σταθερή για όλη τη χρονιά παιδαγωγό για να νιώσουν ασφάλεια κι εμπιστοσύνη στον κόσμο. Αυτά βέβαια για τον κο Δήμαρχο κο Κονδύλη και τον Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ των ΔΠΣΑ (και συνδικαλιστή) κο Μαριόλη φαίνεται είναι ψιλά γράμματα. αφού έχουν στο στόμα τη δικαιολογία «να δουλέψουν και άλλοι». 'Υστερα από τόσα χρόνια θα μπορούσαν τουλάχιστον να είναι ανοιχτοί σε διάλογο με τις έμπειρες παιδαγωγούς για τις ανάγκες των παιδιών, αν αυτό τους ενδιέφερε στη δήθεν αξιολόγηση που έκαναν στο προσωπικό, και όχι να «αποφασίζουν και να διατάζουν» απολύσεις.

Την ίδια μέρα 7 Αυγούστου 2020, στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου που συγκλήθηκε εκτάκτως με θέμα τις απολύσεις στο ΝΠΔΔ των ΔΠΣΑ. Η «συνάδελφος» εκπρόσωπος εργαζομένων (!) και Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου (!!!) Χατζηδάκη Άννα διερρήγνυε τα ιμάτιά της για της απολύσεις των συναδέλφων και πριν... στεγνώσουν τα κροκοδείλια δάκρυα έχει ψηφίσει την απόλυση των συναδέλφων λόγω «...της ανάγκης αλλαγής του αριθμού ατόμων και των ειδικοτήτων που περιλαμβάνονται στην με αριθμ. 33/2020 αποφάσεως του Δ.Σ., λόγω μεταβολής των δυνατοτήτων φιλοξενίας του ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΛΙΜΟΥ με συνέπεια τη μεταβολή της οργανωτικής δομής του φορέα».

Και έσπευσε βέβαια να καλεί τους συναδέλφους, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργακόπουλο Δημήτρη και την παράταξή τους ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ, σε δικαστικό αγώνα για να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια στην εργασία τους και τα δικαιώματά τους. Ο... «αγώνας» τους μέσω της συνδικαλιστικής οδού περιορίστηκε σε μια «τύποις» ανακοίνωση του Συλλόγου. Και βέβαια όταν η απόφαση 54/20 της 7ης Αυγούστου 2020 αναρτήθηκε στο διαύγεια μάθαμε το γιατί και δεν πέσαμε από τα σύννεφα... Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω «συνάδελφος» εμπαίζει τους συναδέλφους και στηρίζει απολύσεις. Το 2015 με την ίδια Δημοτική Αρχή ψήφισε την απόλυση 11 συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ για να ακολουθήσει και τότε αποτυχημένη απόπειρα της Δημοτικής Αρχής για υπενοικίαση προσωπικού από Ιδιώτη.

Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων που θα δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αλίμου και είναι άδικες για τους συναδέλφους εργαζόμενους που προσέφεραν τόσα χρόνια με αυτοθυσία και στήριξαν το έργο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου στηρίζοντας ταυτόχρονα και τον Δημόσιο χαρακτήρα τους και προσφέροντας τις ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες.

Απαιτούμε να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ και να γίνουν και νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία των προσλήψεων και αξιοκρατία αλλά και σωστός προγραμματισμός των αναγκών του ΝΠΔΔ των Δ.Π.Σ.Α. Δεν μπορεί έπειτα από τόσα χρόνια η Δημοτική Αρχή Αλίμου να μην γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας και δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως στην ουσία δεν την ενδιαφέρει!

Ζητάμε, τέλος, την άμεση αντικατάσταση της Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Χατζηδάκη Άννας γιατί δεν νοείται Γραμματέας Συλλόγου να ψηφίζει απόλυση συναδέλφων!!! Τέτοιες συμπεριφορές απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Και φυσικά, την αντικατάσταση της ως εκπρόσωπος εργαζομένων διότι ολοφάνερα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Διοίκησης και είναι ανεπίτρεπτο να στηρίζει απολύσεις. Εξάλλου, η θητεία της φαίνεται να είναι η μόνη που συντηρείται όσο η σύσταση των Διοικητικών Συμβουλίων αλλάζει και η θητεία τους τελειώνει, οπότε δεν νομιμοποιείται και η ίδια ως «εκπρόσωπος».

Οι απολύσεις στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλίμου και σε άλλους Δήμους, εργαζομένων που εργάζονται αδιάκοπα 5, 10 και παραπάνω χρόνια επιβεβαιώνει τη θέση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ότι η μοναδική δίκαιη λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, για να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων και για να ενισχυθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των Παιδικών Σταθμών.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ