Επίσκεψη στα γραφεία του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

2018-04-18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαφαζάνης, Πετράκος, Δούκας, Γεωργακάκης επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Παν. Λαφαζάνης: Εθνικό έγκλημα, κακουργηματική απιστία και προδοτικό πισώπλατο χτύπημα στην οικονομία, το λαό, την άμυνα και τα εθνικά μας συμφέροντα το ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ. Οι ένοχοι θα καθίσουν γρήγορα στο σκαμνί.

Ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε συναποτελούμενης από τους Θαν. Πετράκο, Γ. Δούκα και Ν. Γεωργακάκη, επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του ΔΕΣΦΑ για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, όπου είχαν συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Σωτήρη Νίκα και κυρίως είχαν συνάντηση με τους εργαζόμενους της εταιρείας, στους οποίους εξέθεσαν τις απόψεις της ΛΑ.Ε και είχαν συζήτηση μαζί τους.

Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στους εργαζομένους χαρακτήρισε «ξεπούλημα την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ καιμείζον εθνικό έγκλημα, το οποίο εγείρει το κακούργημα της απιστίας σε όσους το υπογράψουν.

Τσίπρας - Σταθάκης ξεπουλώντας ένα στρατηγικό εθνικό ενεργειακό μονοπώλιο κρίσιμο για την οικονομία αλλά και τηνεθνική ασφάλεια και άμυνα, στην ουσία λειτουργούν προδοτικά για τα εθνικά συμφέροντα.

Η ριζική μας αντίθεση αφορά αυτήν καθεαυτή την πώληση. Πολύ περισσότερο, όμως, καταγγέλλουμε το ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ για το ευτελέστατο του τιμήματος μιας υπερκερδοφόρας δυναμικής επιχείρησης, αφού το ποσό της εξαγοράς όλα δείχνουν ότι περίπου είναι ίσο με τα λειτουργικά κέρδη ενός χρόνου της επιχείρησης συν τα υψηλά αποθεματικά της.

Ακόμα γίνεται πιο αδιανόητο το ξεπούλημα όταν ο ΔΕΣΦΑ φεύγει από το ελληνικό κράτος, λες και είναι μπανανία, για να περάσει σε ξένα κρατικά χέρια και μάλιστα σε ξένες κρατικές πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες είναι βασικοί μέτοχοι του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP), που διέρχεται από την χώρα μας, πράγμα ασύμβατο και αθέμιτο.

Η συμφωνία μετόχων, την οποία προέβαλε ο Σταθάκης για να εξωραΐσει την πώληση, αποτελεί κοροϊδία, πολύ περισσότερο που αυτή η συμφωνία δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα και ενώ την ζητήσαμε, μας είπαν ότι δεν μπορεί να μας δοθεί ούτε να δημοσιοποιηθεί!!!

Τέλος, το ξεπούλημα το ΔΕΣΦΑ θα επιφέρει διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην επιχείρηση και πιθανότατα όχι μεμονωμένες, αλλά αθρόες απολύσεις. Οι όποιες «δεσμεύσεις» δεν μπορούν να έχουν καμία νομική υπόσταση μετά την ιδιωτικοποίηση.

Έστω και τώρα, στο «και πέντε», οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι η μόνη υποθήκη για το εργασιακό τους μέλλον.

Η ΛΑ.Ε βρίσκεται στο πλευρό όλου του προσωπικού του ΔΕΣΦΑ και υπογραμμίζει ότι μεγάλα εθνικά εγκλήματα, όπως το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ, που δεν υπακούν σε καμία οικονομική λογική, παρά μόνο για να τσεπώσουν το ευτελές τίμημα οι πιστωτές θα ανατραπούν γρήγορα, οι υπεύθυνοι της εκποίησης θα κάτσουν στο σκαμνί και οι έκνομοι ιδιώτες αγοραστές θα πρέπει να ξέρουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους και την επιχείρηση».

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 17/4/2018


https://laiki-enotita.gr/2018/04/17/%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BA/