ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ

2021-02-25

Ταξικά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής από κοινού με μαζικούς φορείς της περιοχής προχώρησαν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

Τα Σωματεία απαίτησαν να μην κλείσουν οι δύο από τις συνολικά οχτώ κλίνες γενικής ΜΕΘ όπως και να μην ανασταλεί η λειτουργία της ορθοπαιδικής κλινικής του νοσοκομείου με σκοπό να περιθάλψει ασθενείς με COVID.

Τα σωματεία κατά τη συνάντηση τους με τον διοικητή του νοσοκομείου τόνισαν το ρόλο που παίζει το Θριάσιο νοσοκομείο για όλη τη Δυτική Αττική στην οποία συνυπάρχουν βιομηχανική ζώνη και οικιστικός ιστός, εξυπηρετώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και κατοίκους. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και περίθαλψη ασθενών από τα πιο συχνά εργατικά ατυχήματα, όπως αυτά των θερμικών και χημικών εγκαυμάτων, ορθοπαιδικές κακώσεις κ.α. παρά το γεγονός ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες του έχουν περιοριστεί, αφού μέσα στο 2020 οι κλίνες ΜΑΦ του κέντρου εγκαυμάτων μετατράπηκαν και αυτές σε κλίνες ΜΕΘ COVID.

Ακόμα, τονίστηκε ότι η μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα εξυπηρέτησης μιας νόσου, έχει οδηγήσει σε δραματικές καθυστερήσεις διαγνωστικές εξετάσεις, χειρουργεία και θεραπείες, δημιουργώντας προβληματική κατάσταση για ασθενείς άλλων νοσημάτων καθώς και ότι αυτοί οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα Σωματεία πήραν τη βεβαίωση ότι δεν θα ανασταλεί η λειτουργία της ορθοπαιδικής κλινικής, ωστόσο παραμένει το ζήτημα της μείωσης των γενικών κλινών ΜΕΘ για να στελεχωθούν οι κλίνες ΜΕΘ COVID.

Τα Σωματεία απαίτησαν την ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΓΝΕ «Θριασίου» με άμεσες προσλήψεις αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και την κατάλληλη πλήρωση των μονάδων με ιατροτεχνικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής. Για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα της υγείας, τα Σωματεία ανανέωσαν το ραντεβού τους προγραμματίζοντας μεγάλη κινητοποίηση στην πόλη της Ελευσίνας το επόμενο διάστημα.