ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

2021-03-19

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι...»

Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ σήμερα Τρίτη 16 Μάρτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία διεκδικώντας προσλήψεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, για να σταματήσει το αίσχος της συνεχόμενης υπερωριακής εργασίας, τα απανωτά 12ωρα, τα οποία, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας έχουν γίνει μόνιμο καθεστώς για πολλούς εργαζόμενους, οι οποίοι βιολογικά και ψυχικά είναι στα όρια τους.

Η εργοδοσία στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων απάντησε με προσφυγή στα δικαστήρια ανήμερα της απεργίας, για να βγάλει την απεργία παράνομη (εκκρεμεί η απόφαση). Πρόκειται για ωμή αντεργατική παρέμβαση, η οποία πρέπει να βρει σύσσωμους τους εργαζόμενους απέναντί της.

Ακόμα, αναδεικνύεται ο αντεργατικός προσανατολισμός της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών, καθώς ενώ ισχύει γενική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, με ελάχιστες εξαιρέσεις για κατεπείγουσες περιπτώσεις, με την πρόσφατη τροποποίηση της ΚΥΑ εξαιρείται η εκδίκαση των αγωγών ενάντια στις απεργίες προς όφελος της εργοδοσίας. Για άλλη μια φορά νομοθετούν κατά παραγγελία των εργοδοτών.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα και να συστρατευτούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα τα οποία σταθερά βρίσκονται απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων.

Κόντρα στην εργοδοτική και κυβερνητική καταστολή, παίρνουμε μέρος στο Παναττικό συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Αγωνιζόμαστε για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας!

Απαντάμε αγωνιστικά στη νέα επίθεση!