ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

2021-06-14

Το νομοσχέδιο έκτρωμα να πάει στα σκουπίδια!

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

10:30 π.μ. και 5 μ.μ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των εργαζομένων που ύψωσαν το ανάστημά τους και απέργησαν την προηγούμενη βδομάδα! Στις 10 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων 10 χρόνων! Οι εργατοϋπάλληλοι διατράνωσαν τη θέλησή τους το νομοσχέδιο που διαλύει τη ζωή μας να μην περάσει.

Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και τα αφεντικά απέναντι στους εργάτες συνεχίζεται. Γι' αυτό βάλανε λυτούς και δεμένους να αναπαράγουν τα επιχειρήματα του ίδιου του Χατζηδάκη περί μικρής απεργίας. Τα πρώην κυβερνητικά κόμματα ρίχνουν νερό στο μύλο της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, λέγοντας ότι μόνο μια κυβερνητική εναλλαγή θα βάλει φρένο και ότι οι απεργίες δεν είναι αποτελεσματικές...

Όλοι αυτοί όμως που προσπαθούν να υποτιμήσουν την απεργία της περασμένης Πέμπτης δεν απαντούν στο γιατί, πρώην και νυν κυβερνώντες, κόπτονται τόσο με τα νομοσχέδια τους να χτυπήσουν το όπλο των εργαζομένων που είναι η απεργία. Τόσα άρθρα αφιερώνει το σχέδιο νόμου, για να βάλει εμπόδια στη λήψη απόφασης αλλά και περιφρούρησης της απεργίας! Αυτός είναι ο φόβος τους!

Για να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα, χτυπούν και τις ίδιες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την απεργία!

Η ενότητα των εργαζομένων, η συσπείρωση στα ταξικά σωματεία, είναι η απάντηση, τώρα και στο μέλλον, στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ που ως δεκανίκι των αφεντικών αποσκοπούν να βάλουν φρένο στην πάλη των εργαζομένων.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, για να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντεργατικοί νόμοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά δίνουμε μάχη για την επιτυχία της νέας απεργίας την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!