ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ

2021-03-19

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στου μαχόμενους ιατρούς, νοσηλευτές και τεχνικούς του Θριασίου Νοσοκομείου, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες καλούνται να δώσουν μια μάχη άνευ προηγουμένου. Στηρίζουμε τη Στάση Εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ε. Θριάσιο, την Παρασκευή 12 Μάρτη 11 π.μ. - 3 μ.μ. και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας (Αναχώρηση πούλμαν από ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείου στις 11 π.μ. και Δημ. Πάρκινγκ Ελευσίνας στις 11.15 π.μ.).

Το ήδη υποστελεχωμένο Γ.Ν.Ε. Θριάσιο, κινδυνεύει να μετατραπεί σε «νοσοκομείο μιας νόσου», αφήνοντας εκτεθειμένο τον πληθυσμό και τους εργαζόμενους στη Δυτική Αττική, οι οποίοι είτε πάσχουν από άλλες ασθένειες, είτε χρήζουν έκτακτης περίθαλψης λόγω ατυχήματος.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

  • Άμεσα να επιταχθούν οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για την νοσηλεία ασθενών με COVID.
  • Την ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΣΥ με τη στελέχωση ιατρονοσηλευτικού μόνιμου προσωπικού και του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Να εξασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συχνές απολυμάνσεις και διασφάλιση τήρησης των μέτρων στα πούλμαν των εταιρειών.
  • Να στελεχώσει άμεσα τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΚΕΠΕΚ) και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.