ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

2019-06-14

To ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ καταγγέλλει τις πρακτικές εκφοβισμού απέναντι σε εργαζόμενους που ασκούν το δικαίωμά τους να λένε τη γνώμη τους για τα θέματα που τους αφορούν.

Χθες το πρωί, 13.06.2019, συνάδελφος μας δέχτηκε απρόκλητη επίθεση Διευθυντικού στελέχους, προέδρου της Ένωση Προσώπων της ΔΕΔΑ. Η επίθεση αυτή ήταν επίθεση προς όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο προς τη συνάδελφο που το σωματείο θα στηρίξει με κάθε μέσο.

Η πάγια συνδικαλιστική διεκδίκηση για την ένταξη όλων των «εργολαβικών» εργαζομένων στον Όμιλο της ΔΕΠΑ έγινε πράξη για τους 23 συναδέλφους κάτω από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ εδώ και 1,5 χρόνο και της κλιμάκωσης με την πρόσφατη πολυήμερη απεργία.

Οι πρακτικές της Ένωσης Εργαζομένων ΔΕΔΑ, που έχει ως μέλη της διευθυντικά στελέχη, ουδεμία σχέση έχουν με το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους. Η πλειοψηφία αποτελεί το δεξί χέρι της εκάστοτε διοίκησης και των κυβερνητικών πολιτικών. Κουβέντα δεν έχουν βγάλει για την πολιτική του «δικαίου του ανταγωνισμού» και τη λογική της «ανταγωνιστικότητας», που φέρνει και όσα βιώνουν διαχρονικά οι εργαζόμενοι. Είναι γνωστή αυτή η στάση τόσο στο παρελθόν, όσο και από την πρώτη μέρα σύστασης της θυγατρικής της ΔΕΠΑ, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

Η επίθεση Διευθυντή προς την εργαζόμενη υπάλληλο, είχε στόχο να κλείσει το στόμα σε όλους μας, είχε στόχο να τρομοκρατήσει. Πρόκειται για περιστατικό ταξικής και σεξιστικής βίας από Διευθυντή προς εργαζόμενη για να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς τόσο «σήμερα» όσο και «αύριο».

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - συσπειρωμένοι στο Σωματείο απαντάμε με όπλο μας την ενότητα!