ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 30/05/2018


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 30/05/2018

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων συνεχίζει επιθετικά σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Οι υποσχέσεις για έξοδο από τα μνημόνια δημιουργούν ελπίδες στα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται, ενώ την ίδια στιγμή καταστρατηγούνται πλήρως τα εναπομείναντα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την καταστρατήγηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την παγίωση ελαστικών και εκ περιτροπής σχέσεων εργασίας, την εργολαβοποίηση των εργαζομένων, το ξεπούλημα των επιχειρήσεων του Δημοσίου που μόνο ζημιογόνες δεν είναι, την αύξηση της ανεργίας και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αυτοί όλοι είναι οι λόγοι που ως ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο σας καλούμε στην Πανεργατική Απεργία και αιτούμαστε:

  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας στη ΔΕΣΦΑ Α.Ε.
  • Εργασιακή σχέση του συνόλου του εργολαβικού προσωπικού με τον πραγματικό εργοδότη ΔΕΣΦΑ Α.Ε. που θα επισφραγίζεται με τη σύναψη συμβάσεων εργασίας Αορίστου Χρόνου.
  • Ένταξη του συνόλου του προσωπικού στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τη ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Λέμε όχι στις συμβάσεις ομηρίας Ορισμένου Χρόνου.

Λέμε όχι στις συμβάσεις δουλείας μέσω Εργολάβων.

Καλούμε όλους την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν:

Αθήνα: Πλ. Κλαυθμώνος - ώρα 11:00

Ελευσίνα: Πλ Ηρώων - ώρα 10:00

Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης - ώρα 11:00

Καθώς και στις συγκεντρώσεις στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Για το ΔΣ του ΠΣΕΦΑ