Η μάχη στον Άγιο Σάββα ενάντια στη δίωξη του προέδρου του σωματείου κλιμακώνεται

2020-12-21

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

πρόεδρο συλλόγου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Η διοίκηση της Α' ΥΠΕ, δηλαδή η κυβέρνηση, προχωράει σε εκδικητική μετακίνηση του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά, που είναι πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, στη ΜΕΘ για τον κορονοιό του νοσοκομείου Σωτηρία.

Αυτή η μετάθεση είναι εκδικητική γιατί ο συνάδελφος μαζί με το σωματείο πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του συλλόγου όλες τις προηγούμενες ημέρες για τις ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση του νοσοκομείου σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών, με την κατηγορία ότι «αρρώστησαν από κορονοϊό», πρωτοστάτησαν για να παρθούν έγκαιρα μέτρα ασφαλείας και μαζικά τεστ για να μην κλείσει το νοσοκομείο τους. Αυτές οι διώξεις κάτω από τη μαζική κατακραυγή, σταμάτησαν αλλά η διοίκηση του Νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την εγκληματική τους πολιτική.

Πρόκειται για δολοφονική πολιτική από τη μεριά της κυβέρνησης. Δολοφονική όχι μονάχα σε βάρος του συνδικαλισμού αλλά και σε βάρος των καρκινοπαθών του νοσοκομείου από τους οποίους στερεί έναν συνάδελφο από το ακτινολογικό και τον υπέρηχο που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές.

  • Απαιτούμε να σταματήσει η νέα συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του προέδρου του συλλόγου Κώστα Καταραχιά.
  • Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και μετακινήσεις συναδέλφων, που ενώ δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία τους καλούν να απολογηθούν γιατί αρρώστησαν από τον κορονοιό.
  • Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία για να καλυφτούν οι ανάγκες των ασθενών


Το χτύπημα του συνδικαλισμού στον Άγιο Σάββα δεν θα περάσει

Δεν θα τους αφήσουμε ούτε να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, ούτε να τσακίσουν τον συνδικαλισμό στο Νοσοκομείο

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας σε συνεργασία με την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, να διαλύσουν τον Συνδικαλισμό στον Άγιο Σάββα, επιμένοντας εκδικητικά στην μετακίνηση του προέδρου του σωματείου των εργαζόμενων Κώστα Καταραχιά, στη ΜΕΘ του Σωτηρία.

Πρόκειται κυριολεκτικά για δολοφονική πολιτική. Την ώρα που δεκάδες ασθενείς βρίσκονται στον Άγιο Σάββα σε ουρά για να εξεταστούν από τον γιατρό Κώστα Καταραχιά, η διοίκηση του Νοσοκομείου απαίτησε να τους αφήσει να πεθάνουν, και να φύγει αυθημερόν για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Για να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό στον Άγιο Σάββα και να διώξουν τον Κ. Καταραχιά δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών του Νοσοκομείου.

Είναι χυδαίο ψέμα ότι η μετακίνηση γίνεται τάχα για τις ανάγκες του Σωτηρία, την ώρα που στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, σχεδόν 150 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα και τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι νοσούν από κορονοιό. Είναι διπλά παράλογο την ώρα που υπάρχουν τριάντα αιτήσεις ακτινολόγων για μια θέση στο Σωτηρία, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ να μην τις εγκρίνει. Είναι τριπλά παράλογο αφού σταμάτησαν την μετακίνηση από τον Άγιο Σάββα, δύο ακόμη νοσηλευτριών που θα πήγαιναν στο Σωτηρία, αναγνωρίζοντας την ανάγκη του αντικαρκινικού νοσοκομείου αλλά επιμένουν στη μετακίνηση του Κ. Καταραχιά.

Ο Άγιος Σάββας υπολειτουργεί επειδή η διοίκηση του Νοσοκομείου, με τις πλάτες της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις καταγγελίες του σωματείου, για έλλειψη μαζικών τεστ στο προσωπικό, για έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, διεκδικώντας προσλήψεις στο Νοσοκομείο. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν δεκάδες κρούσματα σε εργαζόμενους και καρκινοπαθείς, και η απάντηση των διοικούντων ήταν ΕΔΕ σε βάρος των εργαζόμενων που νόσησαν από COVID. Το σωματείο ξεσκέπασε αυτήν την εγκληματική πολιτική και η απάντηση της ΥΠΕ ήταν να μεθοδεύσει την μετακίνηση του προέδρου του σωματείου Κώστα Καταραχιά, με την πρόθεση να τσακίσει τον συνδικαλισμό στον Άγιο Σάββα.

Αυτό που τους ενοχλεί, είναι ότι ο Άγιος Σάββας είναι από τα σωματεία της Υγείας που τα τελευταία χρόνια έχει πρωτοστατήσει στις μάχες που δίνει το Υγειονομικό κίνημα γι' αυτό θέλουν να το διαλύσουν. Παρανομούν καταστρατηγώντας ακόμη και τον Ν.1264/82, που προστατεύει τον συνδικαλισμό, μια που αυτό είναι ο διακαής πόθος της Νέας Δημοκρατίας. Γι' αυτό η μάχη για να υπερασπίσουμε τον συνδικαλισμό στον Άγιο Σάββα και όλους τους χώρους δουλειάς, είναι μια μάχη που αφορά όλο το εργατικό κίνημα τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ιδίως την ώρα που η κυβέρνηση προχωράει σε αντίστοιχες διώξεις ενάντια στους προέδρους των Σωματείων των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

Αφορά όλη την εργατική τάξη, γιατί η εγκληματική πολιτική της ΝΔ έχει αφήσει ανοχύρωτα το Θριάσιο και το Αττικό και έκλεισε πριν από λίγα χρόνια το Λοιμωδών που εξυπηρετούσαν την περιοχή. Έχει αφήσει τα αφεντικά να κάνουν «πάρτι» ασυδοσίας στα εργοστάσια της Ελευσίνας και τους Ασπρόπυργου, και έρχονται μετά να βάλουν σε καραντίνα τον κόσμο, λέγοντας του ότι αυτός φταίει για την εξάπλωση του κορονοιού. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας αυτήν την παράλογη και δολοφονική πολιτική.

Δεν θα περάσει. Δεν θα τους αφήσουμε ούτε να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, ούτε να τσακίσουν τον συνδικαλισμό στο Νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι του σωματείου του Αγίου Σάββα είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τον συνδικαλισμό και τον πρόεδρο του σωματείου τους. Στο πλευρό τους χρειάζεται να βρεθούν όλα τα σωματεία του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να τσακίσουμε αυτήν την επίθεση της κυβέρνησης. Με ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.