Επικεφαλής ΜΕΤΑ Αλίμου προς ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εμποδίστε τις 16 εκδικητικές απολύσεις στους Παιδικούς και την ιδιωτικοποίησή τους

2020-09-04

Μετά τις «διά περιφοράς» εκδικητικές απολύσεις των 16 εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς από το δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, στις 7 Αυγούστου, ντάλα καλοκαίρι και την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στη νόμιμη άδειά τους, η επικεφαλής του ΜΕΤΑ Αλίμου και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, Αναστασία Παπαχρίστου, απέστειλε ενημερωτική επιστολή προς το προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η επιστολή κοινοποιείται και στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Με την επιστολή της, εξηγεί τα γεγονότα, υπογραμμίζει την 11χρονη εμπειρία των εργαζομένων, τη χρήσιμη για τη λειτουργία μιας υπηρεσίας ευαίσθητης, όπως είναι οι Παιδικοί, αποκαλύπτει τα τεχνάσματα του δημάρχου για να «χρυσώσει το χάπι» και το εκδικητικό χαρακτήρα των απολύσεων. Ζητεί από την Εκτελεστική Επιτροπή «την άμεση δική σας ενεργοποίηση για να ανατραπεί η απόφαση αυτή με τις τόσο τραγικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους που άδικα και αιφνιδιαστικά απολύθηκαν», καθώς και την άμεση παρέμβασή για να αποτραπεί κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Παιδικών, «όσο και για την προστασία του Δημόσιου Χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου και η συνέχιση της ποιοτικής τους προσφοράς προς τους Δημότες», σημειώνει καταλήγοντας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ

Προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ,
Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

με κοινοποίηση
στο Γενικό Συμβούλιο

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, ο Δημάρχος Αλίμου, κος Κονδύλης Ανδρέας. προχώρησε στην εκδικητική απόλυση 16 συναδέλφων που εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ στο Ν.Π.Δ.Δ των Δ.Π.Σ.Α 11 χρόνια. Με Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς εισηγήθηκε αιφνιδίως την απόλυση των συναδέλφων και μάλιστα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση εν μέσω των καλοκαιρινών τους διακοπών και σε διάστημα που η υπηρεσία είναι κλειστή.

Και αυτό επειδή η ΠΝΠ και ο νόμος τους έδωσε το δικαίωμα να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού που η κυβέρνηση νομοθέτησε για τους εργαζόμενους γονείς ανηλίκων παιδιών. Μέχρι σήμερα η μητρότητα δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα αλλά αντίθετα ευεργέτημα για την κοινωνία μας και μόνο αυτό χρησιμοποιήθηκε ως αιτιολογία για τις απολύσεις.

Επιπρόσθετα αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των δομών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου. Οι 16 συνάδελφοι που απέλυσε ο Δήμαρχος Αλίμου κος Κονδύλης Ανδρέας και η Δημοτική Αρχή, έχοντας εμπειρία 11 χρόνων στην υπηρεσία αυτή οι περισσότεροι, έχουν συμβάλει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχονται στους Δημότες. Εξάλλου, η υποτιθέμενη αντικατάσταση των συναδέλφων με νέο διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ μπορεί, αν γίνει και αν ξεκινήσει ακόμα και τώρα που η υπηρεσία είναι κλειστή, να ολοκληρωθεί μετά από μήνες δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των δομών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου και φέρνοντας για μια ακόμα φορά την ιδιωτικοποίηση και τον ιδιώτη στην πόρτα του Ν.Π.Δ.Δ.

Ζητάμε την άμεση δική σας ενεργοποίηση για να ανατραπεί η απόφαση αυτή με τις τόσο τραγικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους που άδικα και αιφνιδιαστικά απολύθηκαν όσο και για την προστασία του Δημόσιου Χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου και η συνέχιση της ποιοτικής τους προσφοράς προς τους Δημότες.

Παπαχρίστου Αναστασία,

Νόμιμα εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

Επικεφαλής της παράταξης ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου


Πηγή: ergasianet