ΕΚΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

2021-04-15

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει απερίφραστα την συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου (από το 1995) στο εργοστάσιο των Ε.Α.Σ. Υμηττού. O συνάδελφος είναι Γραμματέας στο Δ.Σ. του Συμβουλίου Εργαζομένων στο συγκρότημα του εργοστασίου στον Υμηττό.

Η αιφνιδιαστική και παράνομη μετακίνηση, που αποφασίστηκε εν μία νυκτί, είναι οφθαλμοφανές ότι αποτελεί την απάντηση της διοίκησης της εταιρείας στην συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου, το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην μετατροπή του εργοστασίου του Υμηττού σε πάρκο υπουργείων.

Η συνδικαλιστική δράση και οι συνδικαλιστές δεν μπαίνουν στο στόχαστρο. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί με την πολιτική που εφαρμόζει ανοίγει το δρόμο στο δυνάμωμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της τρομοκρατίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, μια κατάσταση που θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο εάν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν απαντήσουν δυναμικά και αποφασιστικά. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την στήριξή μας στον συνάδελφο και το Σωματείο Εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. Υμηττού.