Διαδηλώνουμε στην παγκόσμια ημέρα των γυναικών Συλλαλητήριο Κυριακή 8 Μάρτη 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος

2020-03-08

Το 2019 είναι η χρονιά που σηματοδότησε την επιστροφή των μαζικών κινημάτων. Από την Αλγερία, τη Χιλή, την Καταλονία, τη Βολιβία μέχρι το Χονγκ-Κονγκ, το Λίβανο και το Ιράκ, τις απεργίες διαρκείας στη Γαλλία, οι εξεγέρσεις μπαίνουν ξανά στην ημερήσια διάταξη. Μέσα σε αυτά τα κινήματα οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, δείχνοντας με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το «μισό του ουρανού» παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αλλάξουμε την κοινωνία.

Την ημέρα αυτή βρίσκουμε ως αφορμή για να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία σε μια σύγχρονη αγωνίστρια της Αλγερίας, τη Louisa Hanoune, η οποία απελευθερώθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες, τη 10 Φεβρουαρίου, μετά από εννέα μήνες φυλάκισης εξαιτίας του αγώνα της για δημοκρατία και ελευθερία στη χώρα της. Συνημμένα θα βρείτε το ευχαριστήριο μήνυμά της προς τους υποστηρικτές της εκστρατείας απελευθέρωσής της.

Συνάδελφοι, το 2020 κλείνουν 110 χρόνια από το Συνέδριο Γυναικών στην Κοπεγχάγη που πήρε την απόφαση, ύστερα από πρόταση της Κλάρα Τσέτκιν, να καθιερωθεί η 8 Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών. Είναι μια μεγάλη επέτειος που αξίζει να γιορταστεί με μαζικές διαδηλώσεις.

Η περσινή 8 Μάρτη κατέληξε σε απεργία επειδή οι γυναίκες ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Ο ΠΣΕΦΑ καλεί τα μέλη του να δηλώσουν και φέτος το «παρών» στο Συλλαλητήριο της Κυριακής 8 Μάρτη - 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.