ΔΕΣΦΑ: 24ωρη απεργία των εργολαβικών ενάντια στην 20ετή ομηρία | Παρασκευή 16/11

2018-11-15

Οι εργαζόμενοι ζητούν εξασφάλιση και μισθολογική εξίσωση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, "με τους οποίους επιτελούν τα ίδια καθήκοντα, υπό τις ίδιες συνθήκες απασχόλησης, στους ακριβώς ίδιους εργασιακούς χώρους".

Πρόκειται για εργφαζόμενους που παρέχουν εδώ και 25 χρόνια υπηρεσίες στην εταιρεία μέσω εργολάβου.

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Παρασκευή.

Η ΓΣΕΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

H ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων μέσω εργολάβων, στον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), οι οποίοι πραγματοποιούν την προσεχή Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι στο φορέα να παρέχουν εδώ και 25 χρόνια υπηρεσίες στην εταιρεία μέσω εργολάβου, χωρίς καμία εξασφάλιση και μισθολογική εξίσωση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους ,με τους οποίους επιτελούν τα ίδια καθήκοντα, υπό τις ίδιες συνθήκες απασχόλησης, στους ακριβώς ίδιους εργασιακούς χώρους.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει οριστικό τέλος στην ομηρία και στην διαρκή αγωνία που δημιουργεί η επισφαλής αυτή σχέση εργασίας, την ώρα μάλιστα που είναι ήδη δρομολογημένη η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, γεγονός που θα οδηγήσει σε ένα πιο αβέβαιο μέλλον για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. 

https://www.alfavita.gr/koinonia/273513_apergia-apo-toys-ergolabikoys-ergazomenoys-ston-desfa