ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΠΑ

2019-05-24

Α.Π. 266/24.05.2019 Αθήνα 24.05.2019

Σε συνέχεια πολύωρων συζητήσεων της διοίκηση της ΔΕΠΑ με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, καμία πειστική απάντηση και εχέγγυο δεν δόθηκε για την άμεση ένταξη των εργαζομένων στον Όμιλο και ενώ επίκειται στο τέλος του μήνα νέος διαχωρισμός της εταιρείας και πώληση του 50%+1 της ΔΕΠΑ Εμπορίας και ιδιωτικοποίηση έως 49% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμα τους στη δουλειά με πλήρη και ισότιμα δικαιώματα και εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον. Η εργολαβοποίηση έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και είναι 75%. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως στην αεριοκίνηση εργάζονται 35 άτομα και η ΔΕΠΑ εμφανίζει ως μόνιμο προσωπικό 1 άτομο, τον Διευθυντή.

Το ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ αξιολογώντας όλα τα δεδομένα από τις συζητήσεις που έγιναν και λαμβάνοντας υπόψη πως δεν ικανοποιείται όχι μόνο το κεντρικό, αλλά ούτε ένα από τα επί μέρους 6 αιτήματα που παρουσίασε εγγράφως στη ΔΕΠΑ όπως αποφασίστηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αποφάσισε να συνεχιστεί η μη εξυπηρέτηση των λεωφορείων από τους δύο σταθμούς ΣΑΛΦΑ Α. Λιοσίων και Ανθούσας.

Συνεχίζουμε με συγκέντρωση στη ΔΕΠΑ σήμερα Παρασκευή 24.05.2019 στις 9:00 το πρωί. Την ίδια ώρα ξεκινάει η συνεδρίαση Δ.Σ. της ΔΕΠΑ στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της οποίας δεν περιλαμβάνεται ως θέμα συζήτησης η ένταξη των εργολαβικών εργαζομένων στις θυγατρικές του Ομίλου ή στην ίδια τη ΔΕΠΑ.