ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

2021-04-06

Πάρτε πίσω την απαράδεχτη απόφαση για μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε Νοσοκομείο μίας νόσου

Επιτάξτε τώρα τις υποδομές του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς καμία αποζημίωση.

Όλοι στην Πανεργατική Απεργία στο Θριάσιο Πεδίο

Συγκέντρωση Δευτέρα 12 Απρίλη 6 μμ πλ. Ηρώων Ελευσίνας

Η κυβέρνηση, πριν λίγες μέρες πήρε την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση να μετατρέψει το μοναδικό νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο μιας νόσου. Με αυτό τον τρόπο πετάει έξω από το νοσοκομείο ασθενείς με άλλες παθήσεις, κλείνει την πόρτα του νοσοκομείου σε έκτακτα περιστατικά και χρόνια πάσχοντες που κάνουν τις θεραπείες τους.

Μάλιστα αυτή η απόφαση λαμβάνεται τη στιγμή που τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, παραμένουν με ευθύνη της Κυβέρνησης υποστελεχωμένα και αθωράκιστα, την στιγμή που αρνείται πεισματικά να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία αποζημίωση, για να εξασφαλισθεί η προστασία της υγείας του λαού στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά, να πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, πουπαραμένουν η βασική πηγή διασποράς του ιού. Δεν πραγματοποιεί ελέγχους διατηρώντας υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ακολουθεί ένα γενικό πρωτόκολλο χωρίς να εξετάζει τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρο. Μαζί κυβέρνηση και εργοδοσία δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Κυριαρχεί η εντατικοποίηση της εργασίας που αντικειμενικά εξαντλεί τους εργαζόμενους και τους κάνει ευάλωτους στον ιό.

Αρνείται να πάρει μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς που με δική της ευθύνη συνεχίζεται ο συνωστισμός, αφού δεν προχωράει σε πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων και του προαστιακού, σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και σε επίταξη ιδιωτικών υποδομών.

Τα εργατικά σωματεία που δρούμε στη Δυτική Αττική καλούμε σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ τους χιλιάδες εργαζόμενους, που παίζουμε «κορώνα γράμματα» την ζωή μας για ένα μεροκάματο, με τα εργατικά ατυχήματα να είναι σχεδόν καθημερινά.

Καλούμε σε ΞΕΣΗΚΩΜΟ τους χιλιάδες κατοίκους που ζούμε κυριολεκτικά κάτω από τα φουγάρα ρυπογόνων βιομηχανιών, που η υγεία μας επιβαρύνεται καθημερινά από την παραμονή της χωματερής της Φυλής, που η ζωή μας κινδυνεύει από βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης.

Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές, σε απαράδεκτες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια μας, λες και έχουμε δύο ζωές και μπορούμε να τους χαρίσουμε αυτή.

Σήμερα λογαριαζόμαστε με όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο τη ζωή μας, την υγεία μας, το εισόδημά μας και τα δικαιώματά μας.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία κλαδικά και επιχειρησιακά να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν την επιτυχία της απεργίας στους χώρους ευθύνης τους.

Η πλειοψηφία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ), δεν θέλει να οργανώσει τέτοιο αγώνα, καθώς τόσους μήνες άφησε τους εργαζόμενους απροστάτευτους καλλιεργώντας τη λογική "ό.τι είναι να πούμε, θα το πούμε μετά την πανδημία" μπαίνοντας έτσι τροχοπέδη σε όποιες αγωνιστικές κινήσεις.Προκλητικά αθώωνε τη μεγάλη εργοδοσία, λέγοντας ότι το πρόβλημα της διασποράς του ιού και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων δεν είναι στις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά στις μικρές και μεσαίες.

Ο αγώνας για την υγεία και τις ζωές μας είναι στα δικά μας χέρια και μόνο.

Καλούμε όλο το λαό, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να ανακληθεί τώρα η απόφαση μετατροπής του ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ σε νοσοκομείο COVID
 • Άμεση επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών χωρίς καμία αποζημίωση για να εξασφαλιστεί η παροχή ιατρικής φροντίδας σε όλο τον πληθυσμό.
 • Να στελεχωθεί και να θωρακιστεί τώρα το Θριάσιο Νοσοκομείο καθώς και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής με επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να επικαιροποιηθούν οι Εκθέσεις Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου σε κάθε χώρο δουλειάς που θα λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των κινδύνων κάθε επιχείρησης (πανδημία και άλλοι κίνδυνοι).
 • Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί κλπ) των εργαζόμενων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
 • Ασφαλή μεταφορά, με πύκνωση των δρομολογίων και συχνές απολυμάνσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Διασφάλιση τήρησης των μέτρων στα πούλμαν των εταιρειών.
 • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργ. Ναυπ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας - Παράρτημα Θριάσιου
 • Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (Σ.Ε.Ε.Ν. Α-Β-Ε-Κ)
 • Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νόμου Αττικής και Νήσων
 • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής