ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΥΓΕΙΑ

2020-12-23

Ενώ οι εργαζόμενοι στην Υγεία συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη μάχη για όλη την κοινωνία, συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας διώκονται για τη δράση τους και τη διεκδίκηση των αυτονόητων.

Η διοίκηση της Α' ΥΠΕ προχωράει σε εκδικητική μετακίνηση του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά, που είναι πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, στη ΜΕΘ για τον κορονοιό του νοσοκομείου Σωτηρία.

Αυτή η μετάθεση είναι εκδικητική γιατί ο συνάδελφος μαζί με το σωματείο πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του συλλόγου όλες τις προηγούμενες ημέρες για τις ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση του νοσοκομείου σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών, με την κατηγορία ότι «αρρώστησαν από κορονοϊό», πρωτοστάτησαν για να παρθούν έγκαιρα μέτρα ασφαλείας και μαζικά τεστ για να μην κλείσει το νοσοκομείο τους. Αυτές οι διώξεις κάτω από τη μαζική κατακραυγή, σταμάτησαν αλλά η διοίκηση του Νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την εγκληματική τους πολιτική. Πρόκειται για δολοφονική πολιτική από τη μεριά της κυβέρνησης. Δολοφονική όχι μονάχα σε βάρος του συνδικαλισμού αλλά και σε βάρος των καρκινοπαθών του νοσοκομείου από τους οποίους στερεί έναν συνάδελφο από το ακτινολογικό και τον υπέρηχο που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές.

  • Να σταματήσει η νέα συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του προέδρου του συλλόγου Κώστα Καταραχιά.
  • Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και μετακινήσεις υγειονομικών, που ενώ δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία τους καλούν να απολογηθούν γιατί αρρώστησαν από τον κορονοιό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη, χωρίς αποζημίωση, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας, γάντια μάσκες, στολές, για όλους τους υγειονομικούς.
  • Κρατικός έλεγχος φαρμακοβιομηχανιών - δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε κάθε ασθενή..