ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΤΙΑΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

2021-02-01

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο εκφράζει την αλληλεγγύη του στη συνδικαλίστρια Τιάνας Ανδρέου στην οποία ανακοινώθηκε η μετακίνησή της σε θέση άσχετη με το μέχρι σήμερα αντικείμενό της, με πρόσχημα αδικαιολόγητες απουσίες που όπως αποδείχθηκε αφορούσαν σε συνδικαλιστική άδεια που η εργαζόμενη ως εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ) καθώς και αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. στο Σύλλογο Εργαζομένων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δικαιούται.

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο νομοσχέδιο που χτυπάει το συνδικαλισμό και την απεργία, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιες αυθαίρετες ερμηνείες των συνδικαλιστικών νόμων που αποκαλούν το κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής άδειας "αδικαιολόγητη απουσία" και σπεύδουν να καταργήσουν το νόμο πριν καν το καταφέρει η κυβέρνηση.

Στηρίζουμε το αίτημα άμεσης ακύρωσης από τη Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της απόφασης μετακίνησης της εργαζομένης και την επιστροφή της στη θέση στην οποία εργαζόταν.

Να σταματήσει η στοχοποίηση και δίωξη των συνδικαλιστών εργαζομένων.