ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ

2020-04-29

Οι συμβασιούχοι στην υπηρεσία Ασύλου ξεκίνησαν απεργία Διαρκείας από την Παρασκευή 24 Απρίλη για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Η κυβέρνηση μία μέρα πριν την πραγματοποίηση της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που είχε εξαγγείλει το σωματείο, ανακοίνωσε με «βαρύγδουπο τρόπο» την παράταση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στην υπηρεσία Ασύλου μέχρι τις αρχές του '21.

Την ίδια, όμως ώρα, εξαίρεσε από αυτήν την παράταση 16 εργαζομένους. Πρόκειται για εργαζόμενες και εργαζομένους που προσλήφθηκαν στην Υπηρεσία το 2014 και 2015, ιδρυτικά μέλη του Σωματείου, πρώην και νυν μέλη του Δ.Σ του Σωματείου, ανάμεσά τους και η πρόεδρος, όλοι τους πιστοποιημένοι εκπαιδευτές με εμπειρία..

Οι απολύσεις είναι εκδικητικές και στόχο έχουν να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό και τη συλλογική δράση των εργαζομένων. Η στάση του σωματείου είναι ενοχλητική για κάποιους. Όχι μόνο γιατί οργανώνει τους συμβασιούχους και διεκδικεί τα δικαιώματα τους, αλλά γιατί ως σωματείο έχει καταγγείλει την απαράδεκτη ρατσιστική στάση της κυβέρνησης απέναντι σε χιλιάδες αιτούντες άσυλο.

Είμαστε στο πλευρό τους γιατί:

  • Οι υπηρεσίες ασύλου χρειάζονται μόνιμο και σταθερό προσωπικό, χρειάζονται την εμπειρία των συναδέλφων που έχουν εργαστεί και προσφέρει τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
  • Οι χώροι δουλειάς χρειάζονται συνδικαλιστική οργάνωση και δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να χτυπήσει τον συνδικαλισμό, ούτε στην υπηρεσία Ασύλου, ούτε πουθενά.
  • Η ρατσιστική πολιτική σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών εκδηλώνεται και μέσα από τις απολύσεις και τον πόλεμο κατά των σωματείων. Δεν θα περάσει.