ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΣΕΦΑ

2019-06-22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΠΑ

Η σύναψη συμβάσεων Αορίστου Χρόνου των πρώην εργολαβικών εργαζομένων με τη ΔΕΔΑ, πριν από ένα μήνα, αποδεικνύει ότι ο επίμονος αγώνας, η αδιάκοπη προσπάθεια και κυρίως η πίστη στη δυνατότητα τερματισμού μιας χρόνιας παθογένειας, αργά ή γρήγορα, φέρνουν αποτελέσματα. Αυτό ενοχλεί κάποιους εργαζομένους Αορίστου Χρόνου, αφού διαταράσσονται οι ισορροπίες, που με τόσο κόπο κατάφεραν να αποτυπώσουν σε οργανογράμματα και φτάνουν να προβούν ακόμη και σε βίαιες ενέργειες. Ήδη στη ΔΕΔΑ εκδηλώθηκε το αόρατο πλέγμα συμφερόντων, επιθετικά, σηκώνοντας χέρι σε ό,τι αντιστέκεται και παλεύει για την κατάργηση της εργολαβικής εργασίας.

Συντονισμένα, από τη μια η ελίτ των εταιριών κρατά επιμελώς αποστάσεις καταφεύγει σε νομικούς συμβούλους, παραγγέλνει γνωμοδοτήσεις για να αποτρέψει την απορρόφηση των εργολαβικών 25ετούς υπηρεσίας στη ΔΕΠΑ Α.Ε.

Και από την άλλη, οι διορισμένες διοικήσεις στους ''τύπους μόνο'' κάνουν πίσω, αλλά δεν παραιτούνται κιόλας, αν δεν πάρουν την αποζημίωση τους !!! 25 χρόνια, όμως, εκείνων, που θεωρούνται αναλώσιμοι, είναι εύκολο να διαγραφούν...

Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός των εργαζομένων εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τις διοικήσεις, ακόμη και από κάποιους κατ 'ευφημισμό συνδικαλιστές - στελέχη επιχειρήσεων με εύκολο στόχο αυτούς που τύποις δεν ανήκουν στο προσωπικό των Εταιριών.

Τα πολιτικά κόμματα έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την παθογένεια αυτή και τη διάβρωση των εργατικών συνδικάτων, αφού οι κομματικές σκοπιμότητες επηρέαζαν την ανεξάρτητη δράση τους. Τα συνδικάτα χρειάζονται εκπροσώπους που να αντιλαμβάνονται το εργασιακό κλίμα, να αφουγκράζονται το σφυγμό των εργαζομένων, να βιώνουν τις ανάγκες των συναδέλφων μέσα στους ίδιους τους χώρους δουλειάς, αλλά και μέσα στην κοινωνία. Ο κομματικά κατευθυνόμενος συνδικαλισμός είναι αυτός που καθιέρωσε προνόμια για ευνοούμενους και δημιούργησε τις δύο διαφορετικές ταχύτητες εργαζομένων.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο συμπαραστέκεται στου συναδέλφους του Ομίλου ΔΕΠΑ που συνεχίζουν τον αγώνα τους και στα βασικά αιτήματά τους για απορρόφηση του εργολαβικού προσωπικού από τον πραγματικό εργοδότη και για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου Ενέργειας συναντά τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι εργατικοί αγώνες κερδίζονται με τη συμμετοχή όλων.

Βάζοντας τέλος σε κάθε μορφής βία και τρομοκρατία.

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Φ.Α.