ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΣΕΦΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΔΕΔΑ

2019-04-08

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων μέσω εργολάβων στις εταιρίες ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ που έχουν κηρύξει στάση εργασίας σήμερα, ημέρα έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, από 12:00 έως 16:00, διεκδικώντας :

 Αυξήσεις, «ξεπάγωμα» τριετιών, επιδόματα (γάμου, τέκνων, σπουδών, κοινωνικά, ειδικών συνθηκών, κλπ) και μια σειρά δικαιώματα για τους εργαζομένους στη ΔΕΠΑ Α.Ε. με αναδρομική ισχύ.

  Προσλήψεις για το ΣΑΛΦΑ.  Σεβασμός στην αντιστοιχία ειδικότητας - αντικειμένου εργασίας.

  Πληρωμή οφειλόμενων από προηγούμενο εργολάβο στους φύλακες και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στη φύλαξη και την καθαριότητα. 

  Να πάψει η διαστρεβλωτική αναφορά σε εργαζομένους που καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», αναφορά που επιδιώκει τη διάκριση μεταξύ εργαζομένων και αποσκοπεί στην παραποίηση του πραγματικού αριθμού θέσεων που καλύπτονται από εργολαβικό προσωπικό ήτοι του πραγματικού αριθμού εργαζομένων που οφείλουν να προσλάβουν :. Το σύνολο των εργαζομένων μέσω εργολάβων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

  Άμεση ένταξη του συνόλου των εργαζομένων στο ανθρώπινο δυναμικό των εταιριών ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ και συμμετοχή τους στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Καλούμε το Υπουργείο να δώσει απαντήσεις και τους αρμόδιους να σταματήσουν την τακτική ροκανίσματος του χρόνου.

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Φ.Α.