ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

2021-03-26

Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας» που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να χτυπήσει το Σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο της υγείας απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά

Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, παραμονές Χριστουγέννων, στη ΜΕΘ του Σωτηρία, και στις αρχές Γενάρη η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά, αλλά παρατείνεται έως τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνηση του στο Σωτηρία, με ξεκάθαρο στόχο να απολυθεί και να οδηγηθεί στην ανεργία!!! Η ηγεσία του Υπ. Υγείας έχει αρνηθεί δεκάδες φορές να δεχτεί αντιπροσωπεία των συνδικάτων της Υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) και δεν έχει απαντήσει ούτε στα κόμματα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25) που έχουν καταθέσει αντίστοιχη επερώτηση στη βουλή εδώ και βδομάδες.

Σε αυτές τις συνθήκες, με την κυβέρνηση να παρακαλάει απεγνωσμένα τους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ, είναι τεράστια πρόκληση να απολύει εκδικητικά έμπειρο γιατρό του ΕΣΥ, επειδή συνδικαλίζεται και επειδή ως πρόεδρος του σωματείου υπεράσπισε τους συναδέλφους του αλλά και τους καρκινοπαθείς, από τις διώξεις και την πλημμελή πολιτική της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου λήγει η σύμβαση του Κώστα Καταραχιά.

Στηρίζουμε τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μαζί με τους εκατοντάδες μαζικούς φορείς και συνδικάτα απαιτούμε :

Να μην απολυθεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Καταραχιάς και να επιστρέψει στον τμήμα του

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Να σταματήσει η στοχοποίηση και δίωξη των συνδικαλιστών