ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ

2021-02-01

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά, ο οποίος, μετά από μετακίνησή του σε θέση άσχετη με την ειδικότητά του (είναι ακτινολόγος και μετακινήθηκε στη ΜΕΘ του Σωτηρία - βλ.ανακοίνωση ΠΣΕΦΑ 294/22.12.2020), τώρα απειλείται και με απόλυση, καθώς η δική του σύμβαση δεν ανανεώθηκε έως 31/10/2021 όπως όλων των επικουρικών γιατρών, αλλά μέχρι τη λήξη της μετακίνησής του στο Σωτηρία, δηλαδή 31/03/2021.

Είναι σαφές ότι σε αυτήν την κυβέρνηση δεν αρέσει ο συνδικαλισμός. Το έχει δείξει με κάθε τρόπο, σιγοντάροντας εργοδότες και διοικήσεις στη δίωξη και στο φίμωμα. Ξεχνούν ότι όταν διώκεις συνδικαλιστές η δίωξη αυτή στρέφεται σε όλους όσους αυτοί εκπροσωπούν.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»:

  1. Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κ. Καταραχιας και να επιστρέψει στο τμήμα του όπου και είναι απαραίτητος
  2. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις με επείγουσα ανάγκη την ενίσχυση του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου που καταρρέει λόγω αποχώρησης 4 επικουρικών Ιατρών.
  3. Να σταματήσει το νοσοκομείο να είναι εμβολιαστικό κέντρο. Κανένα εντέλλεσθε σε γιατρό για τους εμβολιασμούς που είναι κατεξοχήν θέμα οργάνωσης και ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  4. Αναστολή όλων των μετακινήσεων
  5. ΒΑΕ επαναφορά 13ου 14ου μισθού

Να σταματήσει η στοχοποίηση και δίωξη των συνδικαλιστών εργαζομένων.