ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

2019-05-28

Συνάδελφοι,

Η ΔΕΠΑ βρίσκεται ένα βήμα πριν το διαχωρισμό σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών, που θα οδηγήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις. Θύματα ξανά οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβων. Οι αόρατοι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι που αποτελούν το 75% του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά δε φαίνονται. Χαρακτηριστική περίπτωση ο τομέας της αεριοκίνησης της εταιρίας, ο οποίος λειτουργεί με 35 άτομα αλλά φαίνεται μόνο ένας (1) : ο διευθυντής.

Το Υπουργείο και οι Διοικήσεις των Εταιριών του Ομίλου ΔΕΠΑ οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη και έστω και την ύστατη αυτή στιγμή και να προχωρήσουν σε γενναίες αλλά και δίκαιες αποφάσεις.

Ο ΠΣΕΦΑ συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και συμμετέχει στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας αύριο Τρίτη 28 Μαΐου 2019 για το διάστημα 12:00-16:00 και καλεί τα μέλη του στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργολαβικών εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΠΑ που θα διενεργηθεί στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Ενέργειας.

Οι συνάδελφοι εργολαβικοί στη ΔΕΔΑ διεκδίκησαν και κέρδισαν αυτό που χρόνια τώρα μπορούσε να είχε γίνει για τις Εταιρίες του Ομίλου ΔΕΠΑ & τις Θυγατρικές της.

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Φ.Α.