ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ LOUISA HANOUNE

2019-08-29

Η μόνιμη γραμματεία του πολιτικού γραφείου παρακολούθησε την ομιλία του αρχηγού προσωπικού του Εθνικού Λαϊκού Στρατού.

Αυτή η παρέμβαση, η οποία έγινε εξ ονόματος ενός καθεστώτος που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση από το 1962, συνάδει με τη δεξιά κατεύθυνση που αναφέρθηκε επανειλημμένα από τον προσωρινό Πρόεδρο του κράτους. Ως εκ τούτου, είναι θέμα του καθεστώτος να διεξαγάγει πραξικόπημα διοργανώνοντας προεδρικές εκλογές με μοναδικό στόχο τη διατήρησή του.

Έτσι, είναι σαφές ότι ο μόνος «διάλογος» που προβλέπεται από το καθεστώς είναι αυτός που οδηγεί στη διατήρησή του.

Ενώ εκατομμύρια πολίτες απαιτούν την αποχώρηση ολόκληρου του συστήματος/καθεστώτος για περισσότερο από πέντε μήνες, ο τελευταίος αρνείται να φύγει. Αυτό καταδεικνύει την πραγματική φύση του «διαλόγου» που θέλει να επιβάλει το ισχύον καθεστώς.

Απέκλεισε οποιαδήποτε ιδέα απελευθέρωσης πολιτικών κρατουμένων αρνούμενοι ακόμα και μπροστά στην εικόνα της Γενικής Γραμματέα, κ. Λουίζα Χάντους, των Μουτζαχίντ Λακενάντερ Μπουρεγά και δεκάδων διαδηλωτών που φορούσαν το έμβλημα του Αμαζιγκίτη.

Κάθε μέρα που περνά αυτό το σύστημα/καθεστώς επιφέρει μια επιπλέον απειλή για τη Δημοκρατία, για το έθνος.

Ποιος θέλει λοιπόν, να συμμετέχει η χώρα σε αβεβαιότητες δίχως αύριο;

Η μόνιμη γραμματεία του πολιτικού γραφείου του εργατικού κόμματος ανησυχεί για τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για το άγνωστο.

Η PT, η οποία συμμετέχει στο πολιτικό σύμφωνο της δημοκρατικής εναλλακτικής λύσης για να βρει μια διέξοδο σύμφωνη με την φιλοδοξία του Αλγερινού λαού, θεωρεί ότι δεν υπάρχει λύση ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας εκτός της δημιουργίας μιας κυρίαρχης Εθνοσυνέλευσης. Γιατί είναι το τελευταίο που μπορεί να επιτύχει την αποχώρηση του συστήματος/καθεστώτος που αποτελεί το κύριο αίτημα της επανάστασης και από το ίδιο να λύσει τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που πλήττουν τα εκατομμύρια των Αλγερινών.

Για το εργατικό κόμμα, το ζήτημα των πολιτικών κρατουμένων, ιδίως του Lakhar Bourgaa και της Λουίζα Χαναάν, είναι το κλειδί για το δημοκρατικό μέλλον της χώρας.

Η μόνιμη γραμματεία του πολιτικού γραφείου

Αλγέρι, 31 Ιουλίου 2019