ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"

2021-02-22

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. - ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ & 2 ΜΑΡΤΗ

Την Παρασκευή 12/2 ο σύλλογος εργαζομένων πραγματοποίησε ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο: η έλλειψη ειδών προστασίας όπως μάσκες και γάντια (εμφανίστηκαν κάποιες λίγες την ώρα της συνέλευσης), η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, επερχόμενη κατάρρευση της λειτουργίας του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου, ο αποκλεισμός» των ογκολογικών ασθενών από το νοσοκομείο του με την μείωση των ραντεβού, των εξωτερικών ιατρείων, τν χειρουργείων και των εισαγωγών.

Μεγάλο βάρος δόθηκε στην εμμονή Διοίκησης-ΥΠΕ και Υπουργείου στην απόλυση του προέδρου του σωματείου μας επικουρικού ιατρού Κ. Καταραχιά μετά και την κατάπτυστη και γεμάτη ψέματα απάντηση της 1ης ΥΠΕ.

Αποφασίσαμε:

  • Την μαζική και μαχητική μας συμμετοχή στην Πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Τρίτη 23 Φλεβάρη 9πμ με 3μμ (24ωρη για την ΟΕΝΓΕ) (μετάθεση από 16/02 με το Αρ. Πρωτ. 4134 έγρραφο)και αποφασίζουμε διευκολυντική επέκταση της στάσης εργασίας 6πμ-9πμ. Καλούμε τα τμήματα να βγάλουν το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας για να διευκολυνθούν όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετέχουν.

  • Νέα στάση εργασίας την Τρίτη 2 Μάρτη και για τις ώρες 8πμ με 3μμ με στήριξη από την ΟΕΝΓΕ και κάλεσμα στήριξης και στην ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ ενάντια στην εκδικητική απόλυση και συνδικαλιστική δίωξη του Κ. Καταραχιά. Γυρίσαμε ως απαράδεκτη την απάντηση της 1ης ΥΠΕ η οποία είναι γεμάτη ψέματα και αναλήθειες και συνεχίζουμε τον αγώνα για την δικαίωση του προέδρου του σωματείου ενάντια στην απόλυσή τη και τη εκδίωξή του από το νοσοκομείο την ώρα που οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε δυσμενή θέση τους ασθενείς του νοσοκομείου μας.

  • Την στιγμή που φουντώνουν οι αποκαλύψεις για το ελληνικό metoo και την στιγμή που οι έρευνες δείχνουν ότι τεράστια ποσοστά γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλικές επιθέσεις στους χώρους εργασίας η φετινή 8 Μάρτη είναι σημείο αγωνιστικής συνάντησης. Αποφασίζουμε να συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και κηρύσσουμε διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας 1μμ-3μμ.