ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΦΑ

2019-02-19

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΣΕΦΑ, μετά την επιμονή της Διοίκησης να μην απαντά στις επιστολές μας. 

Αφού έγινε μια σύντομη παρουσίαση των τελευταίων κινήσεων του ΔΣ ΠΣΕΦΑ, διαπιστώθηκε από όλους τους παρισταμένους ότι ο δρόμος των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος, αρνούμενοι οποιαδήποτε αναβολή της ικανοποίησης των πάγιων αιτημάτων μας για άμεση σύναψη συμβάσεων Αορίστου Χρόνου με τον πραγματικό εργοδότη ΔΕΣΦΑ Α.Ε. και για ένταξη του συνόλου του προσωπικού μέσω εργολάβων στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σε σύντομη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος του ΠΣΕΦΑ την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 μεεκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της συμπαράστασης προς τους συναδέλφους του ομίλου ΔΕΠΑ, δεν έγινε σαφές αν τελικά μας θεωρούν ξεγραμμένους.

Η νέα Διοίκηση δεν απαντά.

Το Υπουργείο δεν απαντά.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2019 σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 17:15. Οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβων στις εταιρίες ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ, στις οποίες ακολουθείται ένα σενάριο που εμείς έχουμε ήδη βιώσει, έχουν ξεκινήσει αγώνα ενόψει κατάθεσης νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της ΔΕΠΑ και ειδικότερα συγχώνευση θυγατρικών, διαχωρισμό σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών και πώληση τμημάτων αυτών. 

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΠΑ! Απευθείας συμβάσεις Αορίστου Χρόνου με την ΔΕΠΑ-ΔΕΔΑ πριν την κατάθεση του Νομοσχεδίου! Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους! Απορρόφηση του εργολαβικού προσωπικού των εταιριών ενέργειας ΤΩΡΑ!!!

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Φ.Α.