ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

2021-03-10

Εν μέσω της Πανδημίας γινόμαστε μάρτυρες αφενός της προσπάθειας της Κυβέρνησης να «περάσει» νομοσχέδια που καταπατούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και αφετέρου επαναλαμβανόμενων περιστατικών αστυνομικής βίας που μας γυρνούν πίσω στις «μαύρες» εποχές της Ιστορίας της χώρας μας.

Αποκορύφωμα της αναίτιας και απροκάλυπτης «δράσης» των κατασταλτικών μηχανισμών ήταν τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, που μόνο οργή και θλίψη προκαλούν . Η Οργή όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκφράζεται με βία. Η κοινωνία δεν ανέχεται την αυταρχική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων η οποία οδηγεί σε τραυματισμούς πολιτών και αστυνομικών. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας καταδικάζει απερίφραστα την βία από όπου και αν προέρχεται και καλεί την κυβέρνηση κατά πρώτον να σταματήσει αυτήν την πρακτική των αστυνομικών δυνάμεων που καταπατεί κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα βασικές Δημοκρατικές Ελευθερίες και Δικαιώματα των πολιτών και κατά δεύτερον να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν παραβιάσει τις Αρχές της Δημοκρατίας μας.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΙΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΕΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ