ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΝΕΝ: Φασιστικής έμπνευσης το κυβερνητικό απαγορευτικό για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

2020-11-16

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση για την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων για τις επόμενες 4 μέρες με προφανή στόχο την παρεμπόδιση του λαού και της νεολαίας στις εκδηλώσεις και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για μια άθλια πολιτική πράξη ακραίου αυταρχισμού και μέσα από τα τερατώδη εξοντωτικά πρόστιμα, την αστυνομοκρατία και την καταστολή επιδιώκει να επιβάλει ένα γενικευμένο σιωπητήριο και με τον τρόπο αυτό να βάλει τους αγώνες σε γύψο....

Για τον σκοπό αυτό τις προηγούμενες μέρες είχε εγκαινιάσει μία επιχείρηση βίας και καταστολής με διαδοχικές επιθέσεις, με προσαγωγές και συλλήψεις στο Πολυτεχνείο, στην Πανεπιστημιούπολη, στην Θεσσαλονίκη, στην Καρδίτσα και αλλού.

Η κυβέρνηση προσπαθεί τις δικές της εγκληματικές ευθύνες και την παταγώδη αποτυχία της στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης να τις μετατοπίσει στις πλάτες του αγωνιστικού, λαϊκού και εργατικού κινήματος και να ενοχοποιήσει τους αγώνες για τον δήθεν κίνδυνο διασποράς της πανδημίας....

Ταυτόχρονα η αντιλαϊκή αυτή επιλογή της κυβέρνησης δείχνει τον δρόμο που θα αντιμετωπίσει την απεργία και τις πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις των συνδικάτων στις 26 Νοέμβρη, που έχουν στο επίκεντρο την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής αυτής της περιόδου. Μια πολιτική που κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα και παρέχει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο να ανταπεξέλθει αυτό με επιτυχία από την κρίση και για άλλη μια φορά τις συνέπειες να τις φορτώσουν στις πλάτες του λαού.

Οι αγώνες των εργαζόμενων όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης, απέδειξαν με την ουσιαστική τήρηση των μέτρων προστασίας, ότι δεν αποτελούν κίνδυνο, αντίθετα επικίνδυνη ήταν και παραμένει η πολιτική της κυβέρνησης για την παραπέρα διασπορά του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Το lockdown στις διεκδικήσεις και στους αγώνες του λαού και των εργαζομένων δεν θα περάσει!!!