ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Σ.Ε.Φ.Α

2019-03-04

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε απεργιακή κινητοποίηση με σχεδόν καθολική συμμετοχή των μελών του ΠΣΕΦΑ από το σύνολο των εγκαταστάσεων. Κατά τη συγκέντρωση έξω από τα Κεντρικά Γραφεία της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. κλείστηκε συμβολικά για 30' η πύλη και οι δύο λωρίδες της καθόδου της Λ. Μεσογείων. 

 Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους και με ομιλίες εκπρόσωποι των σωματείων: Σωματείο Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου - Υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ), ΣΕΔΕΣΦΑ, ΣΕΔΕΠΑ, ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΤΕ - προερχόμενων από την πρώην ΕθνοDATA, Σωματείο Εργαζομένων στην Intracom, Κλαδικό Ενέργειας Σ.Ε.Ε.Ν. Α-Β-Ε-Κ, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας.

 Κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με μέλη του Σωματείου και εκλεγμένους εκπροσώπους του ΠΣΕΦΑ στην ΠΟΕ και στο ΕΚΑ είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Μ. Βερροιόπουλο. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα των εργολαβικών της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. και φάνηκε πράγματι ότι ενημερώνεται από τις κατά καιρούς ανακοινώσεις του ΠΣΕΦΑ. Από πλευράς μας, απέμενε να τον ενημερώσουμε για την αντιμετώπιση που έχουμε μέχρι στιγμής εισπράξει από τη Διοίκηση της Εταιρίας. Από πλευράς του, τονίστηκε ο διττός ρόλος του Ελληνικού Δημοσίου: του πολιτειακού αλλά και του μετοχικού του ρόλου. Εξέφρασε τις προθέσεις του Υπουργείου για συνολική λύση στο θέμα των εργολαβικών της Ενέργειας. Παράλληλα όμως, έκανε αντιληπτό σε όλους τους παρόντες, τη δύσκολη θέση τού να μην έχει κάτι συγκεκριμένο να πει στους εργαζομένους εργολαβικούς μιας εταιρίας της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34%. Υποσχέθηκε, τέλος, ότι θα ενημερώσει τον Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις και ότι θα του μεταφέρει τα αιτήματα και τις θέσεις του Σωματείου.

Συνάδελφοι,

 Κανείς δε είναι άμοιρος ευθυνών. Οι πάντες ήταν ενήμεροι, όλοι γνώριζαν: Κυβερνήσεις, Υπουργεία, πολιτικά κόμματα, Διοικήσεις, συνδικαλιστικά όργανα, συνάδελφοι. Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν έχουμε κάτι νεότερο από τους μετόχους της Εταιρίας (είτε από το 66% είτε από το 34%) θα προβούμε σε νέες κινήσεις και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Για το ΔΣ του ΠΣΕΦΑ

Please Share it! :)