ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε

2019-12-06

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Με την συμπλήρωση του αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού πλαισίου και από την νέα Διακυβέρνηση της χώρας, την σκυτάλη πήρε η εργοδοσία προχωρώντας σε συντονισμένη επίθεση σε αρκετούς χώρους ενάντια στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα .

Μετά τα απαράδεκτα γεγονότα εκβιασμών και απολύσεων στις Τράπεζες Πειραιώς και Εθνική , ακολούθησε η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ η οποία απαγόρευσε την είσοδο του Σωματείου Εργολαβικών συναδέλφων μας στους χώρους εργασίας , πράξη που έρχεται σε αντίθεση με τον 1264/82 στον οποίο κατοχυρώνονται οι εργασιακές και συνδικαλιστικές Ελευθερίες .

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ενταγμένη στην συνολική προσπάθεια των Διοικήσεων ορισμένων Εταιρειών να αμφισβητήσουν και να ακυρώσουν την δράση των συνδικάτων η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της Δημοκρατίας .

 Σε αυτό το αντεργατικό πλαίσιο που προσπαθεί να επιβάλλει η Διοίκηση των ΕΛΠΕ, εντάσσεται και η «επιλογή» να μην απαντήσει στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η ΠΟΕ .

Στην συνέχεια, την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους εργολαβικούς συναδέλφους ανέλαβαν οι εργολάβοι, προφανώς σε συντονισμό με την Διοίκηση των ΕΛΠΕ, για μειώσεις στους ήδη χαμηλούς μισθούς και για απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων .

Η Ομοσπονδία στην συνεδρίαση του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12/2019, θα καθορίσει την στάση της απέναντι σε αυτήν την αντεργατική επίθεση .

Ο Αγώνας της ΠΟΕ , των Σωματείων Μελών της και των εργαζομένων για την κατάργηση της εργολαβίας και την σύναψη απευθείας εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων με τις εταιρείες που απασχολούνται, είναι διαχρονικός και συνεχίζεται.

Καλούμε την Διοίκηση των ΕΛΠΕ να ανακαλέσει αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις και να καταργήσει όλο αυτό το πλαίσιο που στηρίζεται στους εκβιασμούς και την εκμετάλλευση που βιώνουν οι εργολαβικοί συνάδελφοι μας.