Ανακοίνωση Π.Ο.Ε

2018-12-19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 24ωρη Γενική απεργία στις Εταιρείες του Κλάδου Ενέργειας που προκήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας για την Τρίτη 18.12.2018 έληξε σήμερα το πρωί, με μεγάλη συμμετοχή . Η πλειοψηφία των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων - μελών τους ανά χώρο εργασίας - να ξεπερνά το 60% και σε αρκετές περιπτώσεις το 70%.

Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 18.12.2018 με το Γραφείο του Πρωθυπουργού όπου συζητήσαμε και καταθέσαμε Υπόμνημα με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του κλάδου μας .

 Την Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων του κλάδου.

 Την Διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας.

 Την Μονιμοποίηση των συναδέλφων που απασχολούνται είτε μέσω εταιρειών εργολάβων, είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών και η απευθείας απασχόλησή τους από τις Επιχειρήσεις του Κλάδου ταυτόχρονα με την αναγνώριση της πραγματικής τους υπηρεσίας .

 Την Προάσπιση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο και των θέσεων εργασίας.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον Αγώνα των εργαζομένων του κλάδου μας και για την αλληλεγγύη που επέδειξαν για ακόμη μια φορά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Συνεχίζουμε δυναμικά διεκδικώντας :

 ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ .