ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Μ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ για τους 350 εργαζόμενους ορισμένου χρόνου του ΔΕΣΦΑ.

2018-11-27

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα για δουλειά στους 350 εργαζομένους «εργολαβικούς» του ΔΕΣΦΑ. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ οι οποίες είναι υπεύθυνες για την εφεύρεση αυτού του καθεστώτος ομηρίας εργαζομένων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάποιοι μάλιστα για πάνω από 15 χρόνια, κώφευαν όλα αυτά τα χρόνια και συντηρούσαν αυτό το πελατειακό καθεστώς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ΥΠΕΝ έχει αυτή τη στιγμή, λίγο πριν την παράδοση του 66% των μετοχών της εταιρίας στον ιδιώτη, την ευκαιρία να διορθώσει αυτή την αδικία και στρέβλωση σε βάρος των εργαζομένων αυτών. Χαιρετίζουμε την πρόθεση του ΥΠΕΝ να στηρίξει την σταδιακή απορρόφηση μεγάλου μέρους των εργαζομένων αυτών και ζητούμε να επεκταθεί το μέτρο αυτό, σε όλους.
Προειδοποιούμε επίσης τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ και κυρίως τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο, να σταματήσει την επίθεση στο Σωματείο, να ανοίξει τις πόρτες στους εργαζομένους για διάλογο και να μην διαπραγματεύεται μόνος τους με τους μετόχους για το μέλλον των εργαζομένων. Γιατί αυτός την επόμενη μέρα ίσως να μην βρίσκεται εκεί, οι εργαζόμενοι όμως θα βρίσκονται.

Λεωνίδου 24-11-2018
Οργάνωση Μελών Μηχανικών ΣΥΡΙΖΑ