ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

2019-12-09

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο καταγγέλλει την αντιδημοκρατική στάση της διοίκησης των ΕΛΠΕ, κατά την οποία απαγορεύτηκε η είσοδος μελών του ΔΣ του Σωματείου στους χώρους εργασίας προκειμένου να επικοινωνήσουν με μέλη τους.

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο χώρο των Τραπεζών (Πειραιώς και Εθνικής), τους νόμους κατάργησης ευθύνης του εκάστοτε αναθέτοντα και φακελώματος των Σωματείων, κάποιοι εργοδότες προβαίνουν σε ακόμη πιο δραστικά μέτρα για την εξάλειψη των συνδικάτων, όπως η Διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους εργολαβικούς εργαζομένους αναλαμβάνουν τώρα οι εταιρίες εργολάβοι στα ΕΛΠΕ οι οποίοι μιλούν για μειώσεις μισθών, ακόμη και για απολύσεις !

Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ στέλνει τελεσίγραφο απολύσεων στους εργολαβικούς εργατοτεχνίτες στις μονάδες του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας: το «μπάτζετ» στις συγκεκριμένες εργολαβίες θα μειωθεί κατά 50%.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους εργολαβικούς και τους παροτρύνουμε να μην το βάλουν κάτω. Συντονιζόμαστε στον αγώνα της ΠΟΕ και των σωματείων μελών για την κατάργηση της ομηρίας των εργολαβικών εργαζομένων και τη σύναψη απευθείας συμβάσεων με τις εταιρίες που αποτελούν τους πραγματικούς μας εργοδότες

Για το ΔΣ του ΠΣΕΦΑ