ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 03.05.2018

2018-05-03

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Εχθές, Τετάρτη 2 Μαΐου, σε συνάντηση στην οποία παρέστησαν μέλη του ΔΣ ΠΣΕΦΑ ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι μετά τις εξελίξεις και τις διαστάσεις που έχει λάβει εκτός εταιρίας η κατάσταση των εργασιακών μας σχέσεων, δεν προτίθεται πλέον να μεσολαβήσει για τα θέματα των εργολαβικών εργαζομένων στους νέους ιδιοκτήτες και συνεπώς δε θα διατυπώσει τις προτάσεις που μας είχαν ανακοινωθεί, όχι μόνο στο ΔΣ του ΠΣΕΦΑ αλλά και σε παλαιότερες συναντήσεις του με το σύνολο των εργαζομένων. Συνεπώς, δε θα διατυπωθούν οι προτάσεις περί προσλήψεων όσων καταλαμβάνουν καίρια πόστα με την προϋπόθεση ότι ανταποκρίνονται άριστα σε αυτά, περί παραμονής των υπολοίπων σε καθεστώς εργολαβικής απασχόλησης, και τέλος αποχώρισης αυτών που έχει κριθεί ότι δεν ανταποκρίνονται επαρκώς.

Εμείς με τη σειρά μας χαιρετίζουμε αυτήν την απόφαση, την οποία δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε ως ειλικρινή και να τηρηθεί, από την στιγμή που δεν δύνανται να εισηγηθούν θετικά για το σύνολο του προσωπικού.

Οι παλαιότεροι τουλάχιστον από εμάς, και δεν είμαστε λίγοι, έχουν βιώσει καταστάσεις άγριες εξαιτίας διακρίσεων, ανταγωνισμού, φανερού και κρυφού, για την κατάληψη μιας θέσης Αορίστου Χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, για τη μετακίνηση στην καλή εταιρία ή την παραμονή στην... όχι και τόσο high... αλλά που τότε θεωρείτο ότι εξασφάλιζε σιγουριά...και πολλά άλλα.

Δε δεχόμαστε να ξαναμπεί το προσωπικό μέσω εργολάβων σε μια τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία. Το μήνυμα που λάβαμε από τα μέλη μας στην τελευταία Γενική Συνέλευση ήταν σαφές:

Eξουσιοδοτηθήκαμε να διεκδικήσουμε μια μόνιμη θέση για όλους

Συμπληρωματικά, ενημερωθήκαμε ότι θα γίνουν συναντήσεις της Διοίκησης με τους εργαζομένους, οπότε θεωρούμε ότι θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε άμεσα και τα δικά σας ερωτήματα.

Για το ΔΣ του ΠΣΕΦΑ