ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ

2019-02-07

To ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στον ΔΕΣΦΑ και καλεί σε συμπόρευση όλους τους εργαζόμενους στο φυσικό αέριο και ευρύτερα του κλάδου ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που προχωράει και με άμεσες ιδιωτικοποιήσεις - για τη διασφάλιση των υφιστάμενων και νέες θέσεις εργασίας, προστασία και αναβάθμιση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όλων των εργατικών δικαιωμάτων, άμεση κατάργηση της «εργολαβοποιήσης» χωρίς άλλες δικαιολογίες και καθυστερήσεις.

Το ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ καλεί τους «εργολαβικούς» εργαζόμενους του ΔΕΣΦΑ να συνεχίσουν τον αγώνα μακριά από την τεχνητή διαίρεση των εργαζομένων ανάλογα με την εργασιακή σχέση, που επιβάλλουν εργοδότες/μέτοχοι ως μέθοδο υλικής χειραγώγησης. Το προηγούμενο διάστημα άνοιξαν δυναμικά τη μάχη ενάντια στην πώληση του εθνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας.

Διεκδικούμε:

 Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο κερδοσκοπίας

 Κατάργηση του καθεστώτος της «εργολαβοποίησης» που αφορά ποσοστό μεγαλύτερο του 60% στον ΔΕΣΦΑ και ακόμα υψηλότερο σε ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ. Πλήρη και ισότιμα δικαιώματα, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

 Προστασία και αναβάθμιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων και της Επιχειρησιακής ΣΣΕ.

 Φτηνή ενέργεια για το λαό της χώρας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ